Čišćenje bez kemikalija

čišćenje stana

Koliko ste se puta zatekli da nakon čišćenja morate uzeti barem pola sata kako bi došli k sebi nakon udisanja toliko kemikalija? Nažalost mnoga sredstva za čišćenje u sebi imaju sastojke koji uopće nisu bezazleni i na koje bi morali pripaziti.

Krenite čistiti stan bez korištenja bilo kakvih kemikalija, a tu vam može pomoći čudesna soda bikarbona. Ona je u domaćinstvu prisutna već dugo i mnoge generacije su dosada iskoristile njezine prednosti. Osim što je odlična za izbjeljivanje zubi dobra je i za čišćenje.

Soda bikarbona je kristalni prah koji zajedno s vodom daje lužnatu otopinu. Dobro je što osim čišćenja soda bikarbona ujedno neutralizira sve neugodne mirise koji su se zadržali u vašem životnom prostoru.

Potrebno je staviti malo sode na spužvicu i krenuti sa čišćenjem. Prilikom uklanjanja prljavštine soda neće ostaviti nikakav trag na vašem namještaju niti oštetiti elemente. Možete ju koristiti i za pranje rublja kako bi uklonili sve neugodne mirise.

Soda bikarbona vam može pomoći na mnogo načina. Saznajte sve u našem videu:

Imate li problema s kamencem? Nažalost današnja voda koju koristimo je puna kamenca i zato je za očekivati svaki put nakon što operete tajure ili čaše u sudoperu, bijeli trag koji je tako teško ukloniti.

Zaboravite na skupa sredstva koja vam samo uzimaju novac, a ne daju prave rezultate. Pokušajte s domaćim pripravkom u kombinaciji alkoholnog octa i limunovog soka. Kiseline iz octa i limunovog soka uspješno uklanjaju nakupljeni kamenac s vaših površina u stanu.

Ako imate problema s masnim mrljama koje nastaju nakon kuhanja, pokušajte s kalciniranom sodom. To je spoj koji se dobiva od kuhinjske soli, a kako se ipak radi o soli bilo bi dobro da tijekom čišćenja nosite rukavice kako ne bi nadražili kožu.

Zahvaljujući inovacijama kojih je svaki dan sve više, tako ni vi više ne morate kupovati skupe proizvode. Sada vam vaš životni prostor može uvijek biti lijep i svjež i to uz pomoć preparata koje možete napraviti sami. Oni su bezazleni, a najbolje od svega što daju rezultate.

Autor: S.Š., Foto: auremar/Shutterstock