Cirkulacija u rukama

cirkulacija u rukama

Jeste li osjetili da su vam ruke ukočene i bolne? Većinu vremena vam je hladno i nikako se ne možete ugrijati? Loša cirkulacija u rukama najviše se javlja kod ljudi koji većinu vremena provedu sjedeći za računalom. Potrebno je riješiti problem cirkulacije kako bi se mogli bolje osjećati.

Loša cirkulacija u rukama i nogama u velikom broju slučajeva posljedica je umora i prevelike iscrpljenosti, a kako bi poboljšali cirkulaciju kako u rukama tako i nogama, potrebno je izdvojiti svaki dan po nekoliko minuta svog vremena. Radi se o jednostavnim tehnikama nakon kojih ćete se bolje osjećati.

Uz pomoć određenih metoda ne bi trebalo biti problema s cirkulacijom, a prvo što možete učiniti je da počnete okretati ruku u području zapešća i to činite 2 minute. Nakon 2 minute promijenite ruku i to radite dok možete, koliko imate snage i vremena. Nakon nekoliko dana trebali bi osjećati promjene na bolje.

Ruke je potrebno osloboditi od ukočenosti, a to je moguće uz pomoć masaže. Nije potrebna druga osoba jer sve možete sami učiniti. Važno je da masirate dlan s drugom rukom, koliko možete nakon čega promijenite i učinite isto s drugom rukom.

Možete pokušati naizmjeničnim pružanjem prstiju i stiskanjem šake. Ovakav način rada će omogućiti bolji rad cirkulacije i onemogućit će pojavu grčeva.

Kako ne bi imali problema s cirkulacijom potrebno je poboljšati protok krvi, a što je moguće naizmjeničnim tuširanjem toplom i hladnom vodom. Ne treba zaboraviti na dovoljnu količini tekućine, što podrazumijeva unos između 6 i 8 čaša vode.

Za bolji rad cirkulacije možete pokušati sa zdravim prehrambenim navikama te povećati unos namirnica koje u sebi imaju dovoljnu količinu C i E vitamina.

Namirnice bogate C vitaminom su agrumi, žuta paprika, avokado, kelj, kupus. Namirnice bogate D vitaminom su losos, tuna, žumanjak, gljive i sardine.

Savjetuje se smanjenje unosa alkohola i kofeina jer se upravo oni smatraju glavnim krivcima za lošu cirkulaciju. Ako volite piti kavu nije potrebno odreći je se u potpunosti, treba jedino biti umjeren.

Dobro je početi razmišljati na vrijeme o svemu što će poboljšati kvalitetu življenja i nakon čega će biti manje zdravstvenih tegoba, zbog kojih niste mogli raditi sve što ste htjeli.

Autor: S.Š., Foto: MikLav/Shutterstock