Cimet dijeta za mršavljenje

lijepa žena

Cimet je začin koji se dodaje mnogim jelima i pićima, fine je ugodne arome, a dobiva se sušenjem kore drveta koje pripada rodu lovorika. Doista kao namirnica se slobodno može okititi lovorikama. Osim što je ukusan dodatak kuhanom vinu u hladnijim mjesecima ili rado viđen gost čajeva, jeste li znali da vam cimet može pomoći u mršavljenju?

Možda ste već upoznati sa njegovim svojstvom reguliranja probave, ali on također i snižava krvni tlak i loš kolesterol koji bi mogao dovesti do kasnijih problema s kardiovaskularnim sustavom. Smanjuje i razinu šećera u krvi, ali ne potiče istodobno i lučenje inzulina. Što nam radi inzulin? Inzulin zapravo uzima višak šećera iz krvi prerađuje ga i sprema kao masne zalihe.

Nutricionisti su svjesni vrijednosti ove aromatične namirnice i znaju koliko je bogata bakrom, cinkom, manganom i željezom kao i vitaminom C. Čak i ako se ne odlučite za provođenje ove lake dijete pokušajte u svoj jelovnik uvrstiti više cimeta.

E sada dolazi na red ono bitno. Svi vi koji ste držali palčeve prekrižene u želji da postoji jednostavnijie rješenje za gubitak kilograma od sati provedenih u teretani i ručanja štapića celera, možete prestati tražiti. Svakako želite li paziti na sebe i poboljšati svoje fizičko stanje sugerira se promjena životnog stila i uvođenje redovite tjelovježbe, ali cimet dijeta može poslužiti kao prva pomoć.

Za sve one koji su svjesni da nisu baš najjači karakter kada se radi o hrani ovo je odličan izbor, jer jede se normalno, a samo doručku i ručku dodaje se jogurt u koji je uključen žlica cimeta. Ako vam se ne sviđa ovaj način, ili ne volite jogurt, uzmite štapić cimeta i skuhajte ga u pola litre vode. Ostavite da stoji 30 minuta i popijte ga ujutro na prazan želudac.

Uskoro ćete početi zamjećivati opće poboljšanje psihofizičkog stanja kako će iz dana u dan ova magična namirnica popravljati štetu u tijelu. Što ćete više vidjeti koristi od njega pokušavat ćete ga sve više uključiti u prehranu. Obično smo ga u našim predjelima navikli konzumirati samo u slasticama, ali on je i ukusan dodatak jelima od mesa i povrća.

Sam okus cimeta mnogima nije toliko zanimljiv kao njegov miris pa ga možete ukombinirati s medom na način da žlicu meda i pola žlice cimeta prokuhate u 2 dcl vode. Razdvojite i prvu polovicu popijte 30 minuta prije doručka a drugu pola sata prije nego što krećete na počinak. Ima li ukusniijeg načina za izgubiti kilograme? Sretno.

Autor: L.K., Foto: SvetlanaFedoseyev/Shutterstock