Čarobna frula u Puli

Priprema za koncert, Foto: Lostajy/Flickr

Kako skoro svako mjesto na obali nudi određeni tip zabave koji bi trebao animirati goste koji su se odlučili na dolazak, tako se i Pula angažirala u tom pogledu. Dakle svi vodeći iz turističke zajednice dali su si truda kako bi razvili kvalitetan program koji će zadovoljiti ukuse skoro svakoga. Pulsko kulturno ljeto predstavlja taj bogat program, a pritom pričamo o velikom nizu festivala, koncerata, kazališnih predstava i izložbi. Radi se dakle o kompletnoj ponudi savršene ljetne zabave gdje se išlo na ideju da se zadovolje ukusi svakoga, a to im je vjerujemo i uspjelo.

Kad pričamo o čuvenoj ljetnoj manifestaciji u najvećem gradu Istre tada pričamo o velikom broju koncerata, gdje se u Areni nizaju nastupi poznatih opernih i pop zvijezda i to u organizaciji Histria festivala, a pritom mislimo na Andreu Bocellia, Jose Carrerasa, Erosa Ramazzottia, Nore Jones, Anastacie, Jamiroquaia, Zucchera i mnoge druge.

U sklopu ove manifestacije održava se i čuvena “Čarobna frula”, a radi se o nizu pop koncerata mladih talenata. Dakle radi se o događaju gdje se mladima pomaže otkriti njihov talent i dokazati u svijetu glazbe, a gdje je bolja prilika nego na ovakvim događanjima.

Pulsko ljeto idealna je prilika za održavanje “Čarobne frule”, jer se u to vrijeme na jednom mjestu okupljaju skoro svo vodeći stručnjaci u svijetu glazbe koji mogu prosuditi o tome koliko netko vrijedi i dali može nešto napraviti kao novi u svijetu glazbe.

Smatramo kako bi ovakvih manifestacija trebalo biti što više, tako da i drugi dobiju priliku da se dokažu pred stručnjacima koji na neki način mogu odlučiti o njihovoj sudbini. Na ovom događaju dobro je što pored natjecanja imate mogućnost poslušat malo isksnije i tako iskombinirat vrhunsku zabavu za vrijeme toplih ljetnih noći.

Pored Čarobne frule tu se održava i Monte Paradiso festival koji je prije svega usmjeren za sve ljubitelje punk-a, a radi se o jednom od najdugovječnijih festivala tog tipa.

No vratimo se Čarobnoj fruli. Dakle ako smatrate da nešto vrijedite u svijetu glazbe, posjetite njihov službeni portal i raspitajte se o načinu prijave te sudjelovanju na ovoj manifestaciji, jer kad malo bolje pogledate radi se o zaista nevjerojatnoj prilici.

Autor: S.Š. Foto: Lostajy/Flickr