Čarape za vene

čarape za vene

Zašto su dobre čarape za vene? Pomoću njih tijelo dobiva više kisika u mišićima, omogućuje se bolja prokrvljenost te smanjuje mogućnost ostanka štetnih tvari u tijelu, pa se tako stvara prilika za oslobađanje od celulita. Jasno je kako čarape imaju višestruku primjenu.

Celulit se najviše dovodi u vezu s otežanom cirkulacijom, a upravo je poboljšanje cirkulacije jedan od načina da se tijelo riješi viška tekućine i tako smanji količinu celulita prisutnom u tijelu i učini ga manje vidljivim.

Čarape za vene su odlične jer djeluju kao masaža i ako se nose tijekom dana doprinijet će boljoj prokrvljenosti, više neće biti neprekidnog hladnog osjećaja u nogama, a s vremenom će doći do savršeno oblikovane figure.

Čarape su napravljene od elastičnih vlakana zbog čega nisu tako neudobne za nošenje, a nakon nekog vremena svatko se navikne na ovaj dodatak ispod hlača. Napravljene su tako da vrše pritisak od gležnja prema preponama i tako pomažu boljem radu vena.

Dugo se vjerovalo kako su one namijenjene samo za žene, ali to je pogrešan način razmišljanja jer nemaju samo žene problem s proširenim venama. Muške čarape su kao i one za žene dizajnirane tako da omogućuju pritisak odozdo prema gore i doprinose boljem radu cirkulacije.

Čarape mogu nositi svi bez obzira imaju li problema s venama, pa se tako u skupini onih kojima se preporučuje ovaj zdravstveni dodatak nalaze svi kojima je u opisu radnog vremena dugotrajno sjedenje, ali isto tako i stajanje te svima onima kojima je problem s venama nasljedan. Nije potrebno čekati da se problem pojavi, dobro je reagirati i prije vremena.

Nekada su čarape bile ružne i nikome nije bilo ugodno pokazati ih i zbog toga su one obavezno morale biti ispod hlača. Danas je situacija malo drugačija, pa se tako u specijaliziranim dućanima mogu pronaći razni atraktivni modeli.

Ako ste jedna od onih osoba koja već duže vrijeme ima problema s celulitom ili sumnja na vene, bilo bi dobro razmisliti o nošenju čarapa, a ako niste sigurni uvijek za savjet možete upitati svog liječnika, koji će vas uputiti u najboljem smjeru. Treba početi razmišljati na vrijeme kako bi si olakšali proces liječenja.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock