Brzo čišćenje kuće

čišćenje kuće

Koliko god vi čistili svoj dom iz dana u dan, nekako se čini kako se posao u kući nikako ne smanjuje. Kako bi si skratili vrijeme obavljanja kućanskih poslova, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Neke poslove u kućanstvu ne morate obavljati baš svakog dana, a neki od njih se mogu podijeliti i između članova obitelji, kako bi jedni drugima olakšali. Ako članovi vaše obitelji i nisu skloni čišćenju domaćinstva, natjerati ih možete tako da neke kućanske poslove jednostavno prestanete obavljati i čekate da ih obavi netko drugi. Ponekad će naučiti raditi nešto tek kada to sami primijete i kada nitko ne učini poslove za njih.

Naučite svoje članove obitelji da se odjeća ne baca odmah u prljavo rublje, nakon prvog nošenja. Kako bi smanjili količinu prljavog rublja za pranje, jednostavno morate poduzeti ovaj korak. Naučite sve članove obitelji da se u prljavo rublje nakon prvog nošenja mogu bacati jedino čarape, donje rublje i rublje uprljano nekom mrljom, dok se ostalo rublje može nositi još koji put prije pranja.

Znate onu – vrijeme je novac pa da bi ga uštedjeli obavljanjem kućanskih poslova, savjetujemo vam da ga svedete na minimum i da se više posvetite druženju s prijateljima. Pokušajte kućanske poslove obaviti što efikasnije i brže, a ostatak vremena posvetite nečemu u čemu u potpunosti uživate.

Pokušajte raščistiti svoj dom od viška stvari, koje samo nakupljaju prašinu i stvaraju vam nered. Jednostavno ih se riješite i pokušajte na policama imati što manje stvari, kako bi vam dom uvijek izgledao uredniji. Što više sitnica na policama imali, to ćete samo imati više posla za obavljanje. Višak sitnica darujte nekome, ili ih pospremite u posebnu kutiju, koju pospremite u ostavu pa po potrebi mijenjate kako bi osvježili prostor u domu.

I najbitnija stavka kako bi vam prostor bio uvijek čist je da svi članovi obitelji uvijek za sobom pospremaju svoje stvari kako se ne bi stvarao nepotreban nered. Učite svoju djecu od malih nogu na pospremanje za sobom, i kasnije će vam biti lakše.

Autor: A.Z., Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock