Brze ili Speedy dijete

voće na stazi

Ne postoji bolji osjećaj nego kada za kratko vrijeme uspijete izgubiti određen broj kilograma? U tome najbolje pomažu brze ili speedy dijete, a iako mnogi smatraju kako su one zaslužne za jo-jo efekt, brze dijete su ipak popularne jer uz pomoć njih možete izgubiti do 5 kg u 5 dana.

Postoji nekoliko brzih dijeta, a na vama je da odaberete jednu od njih.

Brza dijeta br. 1.

Ova dijeta traje pet dana i svaki dan se jede isto. Za doručak možete pojesti voće koje želite osim banane. Za ručak samo jedna hrenovka i jedno kuhano jaje. Sokovi puni šećera te mlijeko i alkohol su zabranjeni. Preporuča se unos do 2 litre tekućine, vode ili čaja bez šećera.

Brza dijeta br. 2.

Ova dijeta traje tjedan dana kada možete izgubiti između 5 i 6 kg.

Prvi dan:

Prvi dan jedete bilo koje voće osim banane. Najbolji izbor je voće koje sadrži puno vode, baš kao što su lubenice.

Drugi dan:

Drugi dan je dozvoljena konzumacija povrća koje može biti svježe, konzervirano ili kuhano. Obogatite svoju prehranu zelenim i lisnatim povrćem, a izbjegavajte grašasto povrće. Začini su dopušteni, ali bez ulja i masnoća.

Treći dan:

Treći dan dijete jedete voće, povrće i juhu. Ovu brzu juhu možete pripremiti tako što ćete povrće preliti vodom i kuhati na visokoj temperaturi do deset minuta, nakon čega smanjite temperaturu i kuhate dok ne omekša. Ne zaboravite na začine kada je juha skoro gotova.

Četvrti dan:

Ova dan jedete tri banane na dan, juhu kao i dan ranije te nemasno mlijeko.

Peti dan:

Danas se možete počastiti s 200 g govedine, 6 svježih rajčica i juhom. Sve namirnice rasporedite tijekom dana, s tim da govedina mora biti pečena ili kuhana. Pazite da ju niste pripremali na masnoćama.

Šesti dan:

Uz juhu i 400 g govedine možete odabrati bilo koje povrće.

SEDMI DAN:

Sedmi dan je prehrana ista kao i dan ranije, ali umjesto govedine smijete pojesti integralnu rižu.

Brza dijeta se može provoditi kroz nekoliko ciklusa, ali ne zaboravite da je potrebno preskočiti i nekoliko dana između dvije dijete. Važno je da se pridržavate navedenih uputa, a prije nego što se odlučite na dijetu konzultirajte se s liječnikom.

Postoji i dijeta 9 kg kod koje se u dva tjedna može izgubiti do 9 kilograma, a koja se isto tako svrstava na popisu prehrane koja omogućava brzo mršavljenje.

Foto: Gangster/Shutterstock