Brza priprema hrane

brza priprema hrane

Jeste li spremni za brzu pripremu hrane? Ne postoji bolji osjećaj nego kada se napravi ukusno jelo, a da pritom nije potrošeno puno vremena. Zbog toga je dobro znati na koje se sve načine jelo može pripremiti da ne oduzme puno vremena.

Kako bi hrana bila što brže gotova postoje načini koji će pomoći da za kratko vrijeme napravite željeni obrok, s kojim će biti zadovoljni ne samo odrasli nego i oni malo mlađi.

U ormaru bi uvijek trebala postojati zaliha konzerviranih namirnica koje se tu trebaju nalaziti u slučaju da ne postoji dovoljno vremena za pripremu svježih namirnica. Kako bi napravili puno toga za kratko vrijeme, kada se radi o pripremi povrća, savjetuje se upotreba višenamjenskog obrađivača hrane.

Prilikom pripreme povrća ne treba zaboraviti kako se ispod kore nalaze hranjivi sastojci i zbog toga ga je dobro kuhati s korom. Ne samo što će se zadržati svi važni sastojci nego će i vrijeme pripreme biti kraće.

Teško je zamisliti određene kolače bez oraha, a kako bi ih u što kraćem roku pripremili za daljnju upotrebu, stručnjaci savjetuju da ih usitnite tako što ćete ih staviti između dva lista masnog papira i potom pritisnuti valjkom. Radi se o postupku s kojim ćete brže pripremiti orahe i prilikom čega se neće uprljati velika količina posuđa.

Nisu orasi jedina namirnica koju treba obraditi prije dodavanja raznim jelima. Ako želite iskoristiti lješnjake, a htjeli bi da ostanu cijeli, dobro ih je pržiti dok su još u ljusci kako bi ljuska mogla sama od sebe puknuti. Jezgre oraha ostat će neoštećena ako se orasi preko noći ostave namočeni u hladnoj vodi.

Guljenje rajčica ne mora biti problem kao ni kada je u pitanju grožđe, trešnje ili breskve. Spomenute namirnice je potrebno uroniti u vruću vodu nakon čega će se kožica skidati sama od sebe. Naranče se mogu uroniti u vruću vodu na 5 minuta i nakon toga moći ćete oguliti kožicu i koru.

Kako bi krumpir bio što prije gotov treba ga prvo narezati na kriške i potom kuhati nekoliko minuta prije prženja.

Ako želite izbjeći da tjestenina nakon kuhanja bude ljepljiva, tijekom kuhanja treba dodati malo majoneze ili jednu žlicu ulja. Tjestenina tako neće iskipjeti, a rezanci neće biti ljepljivi. Uz spomenute savjete vrijeme provedeno u kuhinji trebalo bi biti zabavnije.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock