Brazilsko feniranje za ravnu kosu

duga ravna kosa

Želite imati trajno ravnu kosu i da više ne morate razmišljati o učestalom feniranju za koje ponekad jednostavno nemate vremena? Rješenje je brazilsko feniranje ili tretman koji traje najviše tri mjeseca. Za njega se odlučuju samo one žene koje su spremne za redovite tretmane kao i kod bojanja.

Koliko ste se puta našli u situaciji da ste kasnili na posao i niste imali vremena za slaganje posebnih frizura? Bilo bi super kada bi mogli nakon što se probudite počešljati, našminkati i krenuti van, bez da razmišljate o tome izgleda li vam kosa dobro.

Zašto je brazilsko feniranje postalo popularno i pritom osvojilo mnoge žene? To je kemijski tretman zahvaljujući kojem dolazi do ravnanja kose i vraćanja sjaja u vlasi. Rješava problem raščupane i valovite kose, a nakon kojeg vlasi izgledaju jednostavno neodoljivo baš kao na reklamama za određene proizvode.

Spomenuti tretman oslanja se na vraćanje keratina u vlasi zbog čega one kasnije dobivaju željeni sjaj. Problem je što se keratin zbog kojeg je kosa lijepa i koji se prirodno nalazi u vlasima s vremenom troši, a feniranje je način kako ga ponovno vratiti.

Brazilsko feniranje traje oko dva sata i ovisi o dužini kose. Na postupak se odlučujete tek nakon konzultacija s frizerom koji će vam savjetovati kako bi trebali njegovati kosu nakon postupka.

Prvo se pere kosa posebnim šamponom nakon čega slijedi feniranje. Frizer potom pričeka određeno vrijeme kako bi nestala vlaga iz kose te je ponovno fenira i ravna uz pomoć pegle kako bi tretman bio potpun. Kada je postupak završen frizer će vam savjetovati da ne perete kosu barem tri dana, a nakon toga ju treba tretirati posebnim šamponom.

Kako i svaki novi tretman tako i ovaj ima negativne strane, a pojedini tvrde kako može biti opasan za zdravlje čovjeka i zbog toga se ne bi smjeli koristiti proizvodi na bazi formaldehida.

Mnoge žene se odlučuju za feniranje jer imaju suhu i oštećenu kosu bez sjaja. Prije nego se odlučite razmislite i provjerite imate li dovoljno novaca jer cijene u salonima variraju.

Autor: S.Š., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock