Brad Pitt

brad-pitt

Brad Pitt jedan je od najpoznatijih svjetskih glumaca, producenata i aktivista koji je svoj put prema zvijezdama započeo tijekom devedesetih kada su žene diljem svijeta jednostavno pale na njegov neodoljiv izgled.

U sebi je u isto vrijeme nosio šarm malo starijeg muškarca i izgubljenog dječaka. Zato su ga od samog početka voljele djevojke i malo starije gospođe.

Dosada je ostvario velika dostignuća koja se mjere u brojnim nagradama i pozamašnim svotama koje je zaradio snimajući razne filmove. Među brojnim djelima koje je ostvario tu su: Intervju s vampirom, Legenda o jeseni, Sedam, Dvanaest majmuna, Sedam godina u Tibetu.

Od velikih filmskih ostvarenja bilo bi dobro isto tako spomenuti: Upoznajte Joea Blacka, Klub boraca, Oceanovih jedanaest, Troja, Oceanovih dvanaest, Gospodin i gospođa Smith, Nemilosrdni gadovi i Drvo života.

Brad Pitt rođen je kao William Bradley “Brad” Pitt u mjestu Shawnee u Oklahomi 18. prosinca 1963. godine. Vrlo brzo nakon rođenja cijela obitelj seli u Springfield. Odgojen je kao baptist, a već se tijekom srednje škole okušao u glumi.

Početke u karijeri bilježi krajem osamdesetih godina kada seli u Kaliforniju gdje je neko vrijeme pohađao sate glume kod učitelja Roya Londona. Vrlo brzo se pojavio u sitcomu Head of the Class.

Prva uloga na filmu bila je “Tamnoj strani sunca” gdje je glumio mladića koji odlazi sa svojom obitelji na Jadran kako bi se izlječio od kožne bolesti. Nakon toga su uslijedili filmovi koji nisu prošli zapaženo.

Godina 1994. bila je ključna budući da je tada odradio jednu od svojih najvećih uloga glumeći vampira zajedno s Tom Cruiseom. “Intervju s vampirom” bio je samo početak njegovih daljnih uspjeha.

Prije nego što je upoznao Jennifer Aniston hodao je s nekoliko glumica, no onda se odlučio vjenčati s popularnom glumicom iz serije ” Prijatelji”. Dugo vremena su ih gledali kao najskladniji par u Hollywoodu dok Brad nije upoznao Angelinu Jolie.

Nakon rastave s Jennifer Aniston 2005. godine počeo je vezu s Angelinom s kojom danas uživa u velikoj obitelji, unatoč natpisima kako veći dio vremena provode u svađi.

Autor: S.Š. Foto: Chanel.com