Bračna putovanja

zalazak sunca

Nakon što ste ozakonili svoju vezu vjenačnjem, pitate se kako izabrati idealno mjesto za bračno putovanje. Htjeli bi da to mjesto bude posebno i da se vremena provedenog na toj predivnoj lokaciji sjećate cijeli život. U svakom slučaju, sigurni smo da će bračno putovanje biti nezaboravno gdje god da se uputite.

No, kako se složiti i izabrati idealno mjesto?

U samom startu organizacije vjenčanja, bilo bi dobro da s partnerom počnete planirati i bračno putovanje. Zavisno od toga u kojem mjesecu će se vjenčanje održati i kada nakon vjenčanja planirate ići na medeni mjesec, odaberite lokaciju. Za početak kod izbora lokacije pripazite na svotu novca kojim raspolažete. Ako se radi o većoj svoti novca moći ćete si priuštiti i odlazak izvan zemlje. Nakon što se odredili budžet, vrijeme je za odabir lokacije.

Kako se složiti u odabiru jednog mjesta? Ako ste se odlučili za ostanak u zemlji bit će vam lakše odrediti i lokaciju. Radi li se o zimskom periodu, odaberite odlazak na skijališta ili u planine i uživajte u prekrasnom svježem zraku. Ako ne volite zimu i snijeg, uživajte u mediteranskom zraku mora i u zimi. Radi li se o ljetnim mjesecima, vjerojatno ćete poželjeti uživati na nekoj lijepoj plaži.

Ako ćete se uputiti na putovanje izvan zemlje, izbor će vam vjerojatno biti teže donijeti pošto se radi o velikom broju lokacija. Pokušajte doći do kompromisa i ograničite se na neke. Suzite izbor prvo na to želite li ići na neko egzotično mjesto gdje ćete odmarati na plaži ili ste više tip za aktivan odmor. Tada ćete vjerojatno poželjeti biti pored većeg grada ili u prirodi i planinama koje su savršeno mjesto za fizičke aktivnosti poput šetnje ili vožnje bicikla.

Kada ste se složili oko mjesta vašeg bračnog putovanja, odredite kako ćete doći do odredišta. Možete provjeriti gotove aranžmane u turističkim agencijama ili samostalno isplanirati medeni mjesec. Kod samostalnog planiranja budite svjesni da će vam oduzeti dosta vremena. Od organizacije prijevoza do bukiranja hotela pa sve do organizacije samog putovanja, tj. gdje ćete ići svaki dan i što ćete razgledavati. Morat ćete istražiti spomenute lokacije unaprijed i napraviti plan izleta.

Kada ste sve ovo odabrali i isplanirali možete bezbrižno krenuti na put. Ne zaboravite fotoaparat kako bi mogli predivne trenutke ovjekovječiti. Opustite se, uživajte u miru i pamtite svaki lijepo provedeni trenutak. Bračno putovanje svima je jedno od nezaboravnih trenutaka u životu.

Autor: M.L., Foto: Tom Wang/Shutterstock