Botox za kosu

lijepa kosa

Treba li vaša kosa oporavak i liječenje od raznih tretmana poput bojanja, peglanja, minivala i svega ostalog zbog čega kosa gubi sjaj? Sigurno niste jedini koji smatrate kako vam kosa treba malo više njege da bi opet dobila toliko željeni sjaj i punoću.

Jeste li čuli za botox? Nakon kože i usana, sada je došlo vrijeme i za kosu. Ako ste mislili da ste krivo čuli, niste jer se radi o botoxu za kosu. Tako je, pojavio se najnoviji tretman za kosu nakon čega će ona ponovno biti svilenkasta.

Botox za kosu je tretman koji pomaže obnoviti oštećene vlasi i popraviti štetu gdje je to najpotrebnije. Dosadašnja istraživanja su pokazala kako kosa nakon tretmana postaje bujnija i čvršća. Spomenuti tretman traje do deset pranja, a nakon toga dolazi do ispiranja sastojaka.

Zašto je botox za kosu toliko popularan? Među ženama diljem svijeta sve je popularniji tretman koji kosi vraća živost i toliko željeni volumen. Radi se o preparatu koji u sebi sadrži molekule koje djeluju tako da se primaju za područja na kojima je keratin od kojeg je vlas sastavljena oštećen.

Spomenutom preparatu se mogu dodati i druga sredstva koja pomažu poboljšati zdravlje kose, a to su sredstva za veći sjaj i nezaobilazni vitamini. Radi se o sredstvima koji pružaju puno bolji učinak nego regeneratori.

Ako ste razmišljali o tome da botox primijenite sami kod kuće, onda bi bilo dobro znati kako to nije moguće. Treman zahvaljujući kojem kosa izgleda tako čarobno i neodoljivo, nije moguće napraviti kod kuće. Zasada ga rade samo frizerski saloni.

U posljednje se vrijeme pojavilo mnogo metoda od kojih svaka radi na tome da vrati ljepotu kosi. Za razliku od nekih koji su na početku bili upitni zbog formaldehida, botox je prema mišljenju stručnjaka bezopasan i siguran za primjenu.

Važno je da se prije odluke na tretman raspitate o prednostima i nedostacima i je li vaša kosa pravi kandidat. Nije potrebno podvrgavati se određenim metodama ako za to nema potrebe.

Autor: S.Š., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock