Bore oko očiju i usana

vježbe na licu
Vježbe na licu, Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock

Kako prolaze godine tako dolazi do sve većih promjena na samom tijelu, bilo da se radi o unutrašnjosti, ili onome što se vidi. Tu se najviše misli na brojne manifestacije kroz koje koža prolazi, a gdje ponajviše treba izdvojiti same bore. Promjene je moguće usporiti, pa tako i bore oko očiju i usana.

Bore su ništa drugo nego mala oštećenja na koži do kojih dolazi iz više razloga, a kao najčešći navodi se nedovoljna njega kože. Najviše se javljaju oko očiju, a ne postoji osoba koja nije barem jednom razmišljala o tome kako da ih ukloni.

Upravo je područje oko očiju poznato po tome da je koža na tom dijelu najtanja zbog čega se preporučuje rano kretanje s kremama. Ako niste sigurni pokušajte poslušati savjet svog kozmetičara koji će vam najbolje moći objasniti.

Za lijepi izgled treba vremena i naravno truda. Prvi uvjet koji treba biti ispunjen je dovoljna količina informacija svake osobe koja želi poraditi na sebi. Važno je znati koja je pravilna njega kože, a zahvaljujući kojoj ćete biti zadovoljni svojim izgledom.

Koliko je teško sakriti bore koje se nalaze oko samih očiju, tako je isto teško sakriti sve te nepravilnosti koje se mogu pojaviti i oko usana. Tu se najviše treba usredotočiti na vježbe lica tako da s rukama pokušate zatezati kutove usana gore i dolje. Slijedi još nekoliko korisnih informacija.

Prvo na što treba obratiti pozornost je da se morate čuvati sunca. Znači svaki put kada izlazite na jako sunce, zaštitite svoju kožu, a ponajviše lice.

Osim što su opasne za zdravlje cigarete isto tako ubrzavaju proces starenja, zbog činjenice da oduzimaju vašoj koži kisik i isto tako usporavaju ritam pomoću kojeg se obnavljaju nove stanice. Koža kod pušača obično izgleda sivo.

Pokušajte ako već niste malo više koristiti sami piling za lice, može i maska. Potrebno je barem jednom tjedno očistiti lice kako bi površina vaše kože ostala glatka i mekana.

Možete si isto tako pomoći raznim kremama kojih na tržištu ima jako puno, a tu se misli na kreme protiv starenja. Naime ako niste znali upravo se određene kreme preporučuju koristiti za sve one osobe koje su navršile trideset godina.

Pogledajte video koji će vam pokazati kako samomasažom možete ublažiti bore.

Autor: S.Š., Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock