Bolero, spas u prohladnim večerima

bež bolero
Bež bolero, Foto: Karkhut/Shutterstock

Dnevne temperature nas bacaju u očaj. Podižemo glavu, gledamo u sunce koje nam se smiješi iz zenita i namještamo sunčane naočale. Možda ste već i nabavile koji slamnati šešir ili u dnevnu rutinu uljepšavanja uvele kremu sa zaštitnim faktorom. Istina je da ponekad postane neizdrživo i problemi sa pronalaženjem pravih odjevnih kombinacija na paklenim vrućinama samo će rasti.

No ipak zašto se upravo toliko ljud razboli u toplim ljetnim mjesecima? Dani na točci vrenja ponekad nas znaju prevariti i zateknemo se u gradu na nekom ljetnom pljusku, sunce je zašlo i odjednom sa +35 noć donosi osvježenje i iznenadan pad temperature. Pravo je vrijeme da poželite dobrodošlicu boleru. Pustit ga u svoj ormar kao starog prijatelja.Bolero bi vas mogao spasiti mnogih neugodnih situacija i večeri kada ni ne primjetite koliko je zahladilo dok nije prekasno.

On je odličan mali pomagač koji ne zauzima mnogo mjesta i možete ga bez problema ugurati i u torbu ili smao prebaciti preko ruke. Izgleda sjajno i sve one od nas koje vole slojevito odijevanje zasigurno su upoznate s njim. Nikako ne mislimo  na onaj bolero koji volite izvući zimi i nositi ga sa običnim pamučnim majicama.

Ljetni bolero može bit i vrlo krataka traper jaknica od taknog pamuka ili možda samo lanena vestica do polovice leđa i sa rukavima do lakta na jedan gumbić i nekoj od slasnih boja sladoleda koji se možete zamisliti da ližete gledajući u more sa vrha Santorinija. Pronađite jedan ili dva koji vam se sviđaju i uklapaju se u vaš stil i nosite ih uvijek sa sobom.

Bolero je rado viđen dodatak u svakom odjevnom stilu. Svaka od nas može pronaći onaj koji joj odgovara. Meka koža i zakovice za buntovnice (sa razlogom ili bez njega), cvjetni uzorak za romantične leptirice, neutralne boje za klasičarke ili neon za trendseterice. Uživajte u ljetnim večerima bile one vrele ili prohladne, ali neka ova mala jaknica nikada ne bude predaleko od vas.

Autor: L.K.  Foto: Karkhut/Shutterstock