Bojanke za djecu i 5 korisnih stvari koje nose sa sobom

Bojanke za djecu spadaju u jedno od najljepših i najkorisnijih igračaka za vaše dijete. Uz bojanku, dječji će se mozak bolje razvijati, tako da nemojte oklijevati i nabavite mu bojanku što prije. Bojeći, dijete će slagati slike u svojoj glavi i pritom se odlično zabaviti. Mnogi od nas pamte lijepa vremena iz mladosti kada smo satima bojali i uz svoju maštu izrađivali predivne slike koje smo s ponosom pokazivali svojim roditeljima.

Bojanke za djecu

Bojanke za djecu
Foto: Pixabay

Bojanke za djecu godinama su zabavljale mnoge generacije. Uz bojanku, dijete može zaploviti u svoj svijet mašte. Bojanjem će se u njegovoj malenoj glavi stvarati slike, a uz slike, dijete će stvoriti sebi najljepšu priču uz koje će njegovo odrastanje biti ljepše i kvalitetnije.

Na tržištu je danas prisutan velik broj bojanki za djecu, a neke od njih su i tematske. Tako svome djetetu možete kupiti onu s obzirom na fazu njegova razvoja, aktualnog crtanog filma ili knjige. Time će bojanje djetetu biti još zanimljivije. Osim toga, kroz razne crteže, dijete će sigurno usvojiti i određene korisne navike važne za njegov rast i razvoj. Tako postoji na primjer bojanka koja dijete uči koliko je važno često prati zubiće.

Djeci se uz ovu slikovnicu punu predivnih slika bez boja, postavlja zadatak gdje trebaju obojiti zadane slike u boje koje oni žele. To može biti zabavna razbibriga i za odrasle koji mogu uživati u igri zajedno sa svojim djetetom. Izaberite onu koja vam se čini najzanimljivija za vaše dijete i upustite se s njim u predivan svijet izrađujući unikatne slike iz vaše mašte.

Ljepše odrastanje uz bojanke

Bojanke za djecu
Foto: Shutterstock

Uz ovaj način zabave malo dijete naučit će važne životne lekcije, tako da uz njih sigurno nećete pogriješiti. Bojanke za djecu popularne su oduvijek i svako dijete uz njih će odrastati ljepše i zdravije. Vrijeme koje dijete provede bojajući svakako je korisnije za njegov razvoj od vremena koje bi mogao provesti pred kompjuterom.

Pogledaju li se malo istraživanja provedena unazad nekoliko godina može se primijetiti kako su se korisnima pokazale situacije gdje su djeca velik dio svog vremena provodila igrajući se igračkama koje su obilježene kao igračke didaktičkog karaktera. U tu skupinu možemo uvrstiti i bojanke za djecu.

Biti roditelj nije nimalo lako budući da odgovarate za zdravlje, sigurnost i prije svega odgoj svog djeteta. Danas postoji puno knjiga napisanih u svrhu da pomognu svakom roditelju. U njima se nalazi niz informacija o tome što se smatra najboljim za odgoj djeteta u zdravu i prije svega stabilnu osobu.

Prednosti koje nosi bojanka za djecu

bojanke za djecu
Foto: Shutterstock

Bojanje i crtanje su dvije najranije i najjednostavnije aktivnosti koje djeca rade, ali su također izuzetno korisne. Recimo stoga koje prednosti ima bojanka za djecu.

  1. Poboljšava motoričke sposobnosti djeteta – osnovna stvar s kojom bojanje pomaže djeci je poboljšanje motoričkih sposobnosti.
  2. Poboljšava fokus i koncentraciju – djeca uz bojanku zapravo treniraju mozak te se uče fokusiranju.
  3. Poboljšava san – san je vrlo važan faktor kod odrastanja djece, a ako se odluče bojati prije spavanja, on bi trebao biti puno ljepši.
  4. Smanjuje bilo kakav oblik tjeskobe – kada je dijete tjeskobno, to može biti problematično za njega, ali i roditelje. Bojanje je jedan od lakih i efikasnih načina kako stati tjeskobi na kraj i smiriti dijete.
  5. Pomaže pri učenju – ovisno o tematici bojanke, djeca mogu naučiti zaista velik broj novih stvari. Kroz bojanke mogu naučiti brojeve, slova, životinje; ali ih one mogu i podsjetiti na neke bitne stvari. Kao što smo ranije naveli, bojanke mogu djecu podsjetiti da moraju prati zubiće ili na neke druge zdrave navike.

Bojanke se danas mogu nabaviti u velikom broju trgovina i kioska, a također ih je lako moguće pronaći na Internetu te isprintati. Ako ne znate što dati svom djetetu za igru, definitivno se okrenite bojankama!

Autor: M.L., Foto: alphaspirit/Shutterstock