Bojanje kose prirodnim bojama

kosa boje meda

Dosta vam je umjetnih boja kojima nanosite kemikalije na kosu, ali i u kožu? Znate li da postoji sasvim prirodno i trajno sredstvo za bojanje kose! Postoje biljne boje u plavim, smeđim, crvenim i crnim nijansama.

 

Prirodne boje za kosu rade se isključivo od biljaka pa radi toga ne štete ni zdravlju vama, ali ni okolišu. Ona će u isto vrijeme zaštititi kosu od isušivanja i pucanja, dati kosi prijeko potreban sjaj, ali i volumen. S medicinskog gledište, prirodna boja za kosu može vam čak i pomoći. Tako se možete riješiti peruti, problema s masnom kosom, elektriciteta i brojnih drugih problema s kosom i kožom vlasišta.

Pročitajte kako prirodnim bojama podariti boju vašoj kosi.

1. Bojanje kanom

Kana se još od davnina koristi među ženama za njegu, zdravlje, sjaj, ali kao prirodno bojilo kose. Koristila se i prije 5000 godina u Egiptu. Ovim sredstvom možete prirodno prekriti sijedu kosu i dobiti neku od crvenih nijansi. Zavisno od toga kakva je i vaša prirodno kosa. Kana će vam pomoći i za zdravlje kose i kože. Ona će vratiti vašem vlasištu ravnotežu te će njegovati slabu i krhku kosu. Regenerator od kane će zaštititi strukturu vlasi te ih ojačati i dati im potrebnu vlagu. Pošto ima antigljivično djelovanje pomoći će vam kod svih problema s peruti, a najučinkovitije će biti kod uklanjanja prhuti. Obično kana daje crvenu nijansu, ali ako je pomiješate s indigo prahom dobit ćete i plavu ili smeđu nijansu.

2. Bojanje kose indigo prahom

Bojanje indigo prahom provodi se već više od 4000 godina. Sam indigo prah daje plavu boju dok će se miješanjem crvene kane i indigo praha (plavog) dobiti tamno smeđa i crna boja. Najbolje ćete njegovati kosu kombinacijom kane i indigo praha. Kosa će biti mekša, ukrotit ćete kovrčavu kosu i spriječiti pucanje vrhova i elektricitet. Indigo prah podarit će vam i prekrasnu crnu nijansu čak iako ste prirodno svjetlije kose. Nema nikakvih štetnih utjecaja za kosu, a njime ćete usput i zaštititi kosu te joj dati adekvatnu njegu.

3. Neutralna ili bezbojna kana

Bezbojnom kanom možete prirodno ojačati i regenerirati kosu. Kosa će na očigled biti odmah nakon prve primjene jača, punija i puna života. Preporučuje se također i kod medicinskih problema kao što su iritacije, perut i kod problema s masnom kosom. Kada se nanosi sama djelovat će kao sredstvo za zaštitu kose, dok će u kombinaciji s kanom dati plavu ili svjetlo smeđu boju. Miješanjem pak ove kane s indigo prahom možete dobiti smeđu ili crnu boju. Ako je nanesete na prirodno plavu kosu dobit ćete lijepe zlatne tonove. Nemojte je nanositi odmah nakon bojenja kose već pričekajte bar tri tjedna.

Isprobajte jednu od ovih kombinacija jer kao što vidite, na prirodan način možete i njegovati i bojati kosu. možete postići nijansu koju želite na potpuno prirodan načina, a isto tako možete ovim prirodnim bojama sakriti sijede vlasi.

Autor: M.L., Foto: Anna Omelchenko/Shutterstock