Blato na Korčuli

mjesto blato

Na krajnjem jugu Hrvatske nalazi se jedan od najlepših otoka koji prednjači svojim prirodnim ljepotama i brojnim sadržajima. Teško je izdvojiti koje mjesto više privlači. Je li to sam grad Korčula, Lumbarda ili neko mjesto u unutrašnjosti? Korčula je posebna i privlačna kako domaćim tako i stranim turistima.

Ovdje će svatko naći svoju zabavu bilo da se radi o mladima ili malo starijima. Od pješčanih, šljunčanih do kamenih plaža, Korčula je odlučila ispuniti želje mnogih kako se nitko ne bi osjećao zapostavljenim.

Bilo da želite krenuti prema malom mjestu Lumbarda i uživati na dugoj pješčanoj plaži Pržina ili prema najvećem mjestu na otoku, nećete pogriješiti jer svako od tih mjesta ima ono nešto. Ako želite možete cijeli jedan dan izdvojiti za upoznavanje otoka i njegovih ljepota.

Blato je još jedno mjesto na otoku koje se ne nalazi na obali, ali zato nije ništa manje posebno. To je malo mjesto u središnjem dijelu otoka koje svojim posjetiteljima nudi bogat program sadržaja, od restorana, sportskih terena do dućana.

Blato je zaista posebno jer je uspjelo zadržati duh i šarm vremena koje je iza nas. Na skoro svakom koraku nalazi se značajna povijesna baština koja stoji kao svjedok davnim vremenima.

Svatko tko se zaputi prema Blatu nikako ne smije propustiti obilazak župne crkve, šetnju trgom te posjetiti blatsku ložu i opustiti se uz priče unutar etno kuće Barilo. Svetište blažene Marije Petković mjesto je najviše posjećeno od strane vjernika.

Za smještaj možete birati između nekoliko lokacija, a najviše se preporučuju one koje se nalaze sjeverno i južno od Blata. U većima vas čekaju sportski tereni, trgovine i restorani, dok manja nude mir i opuštanje uz kristalno čisto more.

Kada poželite predahnuti od kupanja i uvijek istih aktivnosti iz dana u dan, vrijeme je da otkrijete čaroliju unutrašnjosti otoka. Krenite na istraživanje cijelog otoka i ponesite uspomene kojih ćete se sjećati cijeli život.

Autor. S.Š., Foto: Evgeniya Moroz/Shutterstock