Biljni preparati za kosu

preparati kosa

U oblikovanju kose mogu vam pomoći i neki prirodni tj. biljni preparati, pa ih isprobajte prije nego posegnete za raznim kemijskim preparatima, ili onim koji vam mogu spaliti kosu. Koji god tretman odabrali, nećete pogriješiti jer su svi ovi biljni preparati odlični za kosu.

Za lakše baratanje kosom, te za što poslušniju kosu napravite biljnu masku za kosu od limete i kokosa. Izmiksajte jedan kokos i dvije limete, sve dok smjesa ne postane jednolična. Smjesu stavite u frižider i ostavite nekoliko sati, sve dok se smjesa ne zagusti. Ovu smjesu nanesite na kosu pomoću četke za kosu, a nanesite ju od korijena prema vrhovima i ostavite da djeluje oko 30-ak minuta. Nakon ove smjese, kosu temeljito isperite, pa uobičajeno operite šamponom za kosu.

Njegujte svoju kosu i ispravite ju sumporom. Ako želite biti sigurni kako ubrzati rast kose, pomoći će vam sumpor.

Kako bi spriječili da svaka vlas ide na drugu stranu, napravite smoothie od papaje i banane. Ovaj napitak vašoj kosi daje dovoljnu količinu vlage, a napravite ga tako da izgnječite jednu bananu, ali neka bude što zrelija, jednu papaju i žlicu meda. Kada smijesa postane jednolična od mješanja, nanesite ju na kosu i počešljajte. Ostavite smjesu da se posuši na kosi, pa ju kasnije temeljito isperite i operite na uobičajeni način.

U balzam za kosu možete dodati i čašicu votke, koja će vam ispraviti kosu. Votka ima nizak pH što omekšava dlaku, a ujedno vam i omogućuje da kosu oblikujete baš onako kako želite.

Napraviti možete i prirodni balzam za kosu, koji ćete na kosu nanijeti prije pranja kose. U blender stavite jednu stabljiku celera, zajedno sa lišćem i dodajte malo vode, pa nanesite na kosu. Ostavite ovaj balzam na kosi oko 20-ak minuta, pa ju nakon toga operite na uobičajen način.

Autor: A.Z., Foto: Zoom Team/Shutterstock