Biljna ulja protiv ispadanja kose

lijepa kosa

Osobe koje imaju problema s ispadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i spriječiti njeno ispadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima.

Biljna ulja se koriste kao lijek protiv ćelavosti i za jačanje zdravlja kose. Najbolja biljna ulja protiv ispadanja i za jačanje kose su kokosovo, ružmarinovo, maslinovo, bademovo i lavandino ulje.

Kokosovo ulje

Mnogi su čuli koliko je dobro kokosovo ulje za kosu. To je najbolje prirodno ulje protiv ispadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti ju od isušivanja. Nakon korištenja kokosovog ulja kosa će biti meka i sjajna, hidratizirana te će se potaknuti njen rast.

Kokosovo ulje bi trebalo umasirati u vlasište svaki dan, a svaka dva tjedna treba njegovati i pramenove kose. Nakon par sati ulje je potrebno isprati s kose uz pomoć blagog šampona.

Ulje ružmarina

Odgovor na pitanje kako ubrzati rast kose i kako spriječiti njezin gubitak, pružit će ružmarinovo ulje koje potiče staničnu diobu koja potiče rast kose i širi krvne žile. Ovo ulje je dobro i za odgađanje prvih sijedih jer duže održava boju kose.

Mješavinu svježeg ružmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, pričekati nekoliko sati, pa kosu oprati na uobičajen način.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vrlo učinkovito jer ima sposobnost prodrijeti u vlas kose, a sadrži masne kiseline i hranjiva svojstva koja potiču rast kose. Maslinovo ulje je potrebno zagrijati među dlanovima, pa umasirati u kosu i na vlasište. Nakon pola sata kosu treba oprati blagim šamponom.

Bademovo ulje

Bademovo ulje oblije vitaminima E i D te magnezijem i kalcijem zbog čega je vrlo učinkovito. Bogato je i omega 3, omega 6 i omega 9 masnim kiselinama. Potrebno ga je namazati na cijelu kosu i tjeme, kosu zavezati i nakon par sati oprati. Ulje se preporučuje na kosi ostaviti da djeluje preko noći kako bi uklonilo prhut.

Lavandino ulje

Lavandino ulje je odlično protiv ispadanja kose, a pomaže i u liječenju autoimune bolesti koja uzrokuje odbacivanje folikule kose. Ovo ulje protiv ispadanja kose ima regenerativna svojstva i pomaže zaustaviti gubitak kose, a pomaže i u regulaciji krvnog tlaka te je specifičnog mirisa.

Koristi se pomiješano s kokosovim uljem. Mješavinu je potrebno nježno umasirati u vlasište, a moguće je koristiti i organski šampon od lavande.

Autor: A.Z., Foto: Yunaco/Shutterstock