Biljke za ublažavanje ženskih tegoba

zabrinuta žena

Skoro svaka žena je bar jednom u životu iskusila neku žensku tegobu uzrokovanu različitim čimbenicima kao što su bolovi u trbuhu ili bolovi u gornjem dijelu tijela, točnije grudima. Zato vam donosimo biljke i načine kako uspješno ublažiti takve bolove na alternativan način.

Najviše žena je zasigurno osjetilo vrlo neugodnu bol prije menstruacije, takozvani PMS. Predmenstrualni sindrom se javlja kad u tijelu dolazi do neuravnoteženosti hormona. Jajnici tada počnu biti bolni i napeti te se javljaju neugodne smetnje.

Čaj od gospine trave se pokazao izrazito učinkovitim kada je riječ o ženskim tegobama. Gospina trava ima ta svojstva da pozitivno i umirujuće djeluje na živčani sustav te uklanja negativne osjećaje poput umora, razdraženosti, tuge i depresije.

Osobito je dobra kod djevojčica u pubertetu jer vodi k pravilnom razvoju spolnih organa.

Za najbolje rezultate kod liječenja tegobe, pijte čaj svakodnevno 6 do 8 tjedana. Zatim je potrebno napraviti pauzu koja bi trebala trajati oko 3 tjedna. Ipak, budite oprezni kod konzumacije čaja jer gospina trava djeluje fototoksično na suncu te tako stvara mrlje na koži koje je teško ukloniti.

Zato je najbolje ne izlagati se suncu dok se ne prestane s konzumacijom te bi bilo poželjno pripaziti uzimate li kontracepijske pilule jer uklanja njihova svojstva.

Imate li problema s obilnim menstruacijama, s menstruacijama koje nisu redovite i bolne su? Ona je pravo rješenje za vas čaj od rusomače.

Biljka rusomača kontrolira menstrualni ciklus te smanjuje jako menstrualno krvarenje. Također, jača mišiće maternice te oporavlja oslabljenu maternicu poslije porođaja.

Ipak, trudnice je ne smiju koristiti jer može uzrokovati preuranjene trudove zbog poticanja boljeg rada mišića maternice.

Za ispucane i suhe bradavice na grudima svoje mjesto je našlo učinkovito maslinovo ulje. Za bolje rezultate koristite extra djevičansko maslinovo ulje koje je dobiveno kvalitetnim maslinama.

Svakodnevno ujutro i navečer prije spavanja nježno umasirajte ulje te ponavljate postupak mjesec dana. Rezultati će biti vidljivi već nakon prve uporabe no za prevenciju se korištenje treba nastaviti.

Autor: A.B., Foto: Lucky Business/Shutterstock