Bijeli biseri za više sjaja

biseri

Jeste li znali da boja bisera ovisi o vrsti biserne školjke, prostoru u kojem obitava i temperaturi vode? Razlikujemo nekoliko vrsta bisera: slatkovodni biseri, Akoya, Južnomorski i Tahiti. Svaka od skupina ima karakteristike po kojima ih je moguće razlikovati, ali među popularnijima i naljepšima su zasigurno Južnomorski biseri.

Oni dolaze iz bijelih vrsta pinctada maxima. Zahvaljujući školjkama koje su veće od ostalih tako su i biseri iz spomenute porodice veći negi ostali. Osim toga su glatki i okrugli, a mogu doseći i do 20 mm. Radi se o najskupljim biserima na tržištu koji dolaze u različitim bojama: bijeli, zlatni i crni. Teško je pronaći biser takvog sjaja i oblika kakvi su ovi biseri.

Među bojama najviše se ističe upravo bijela nijansa. Iako su oni za neke i uobičajeni ostaje činjenica kako se radi o nakitu uz koji svaka žena može postići izgled o kakvom je sanjala. Uz bisere će svaka žena izgledati kraljevski i dostojanstveno.

Iako su biseri neko vrijeme bili rezervirani za malo starije dame, u zadnje vrijeme sve ih više nose i mlađe djevojke. Ako znate kako ih uklopiti u svoj outfit spremni ste zablistati i pokazati čar slavnih vremena 20-ih godina prošlog stoljeća.

Dvadesete su ponovno oživjele uz prepoznatljive modne dodatke, pa čak i frizure. Još se jednom moglo uvjeriti kako pojedini modni trendovi neće nikada dosaditi, pa tako ni zabavni stil bob frizure, uske haljine s resama i bijelih bisera. Glamour je odlučio ponovno zakucati na naša vrata.

Bijele bisere možete kombinirati uz više toga, ali vodite računa da ih nosite samo za posebne prilike. Odlučite li ih staviti možda za posao, pazite da ih uklopite uz ostatak outfita. Lijepa uska haljina do koljena i salonke bit će odličan partner vašoj ogrlici. Večernji izlazak u kazalište ili na večeru kao stvoren je za nakit od bijelih bisera.

Autor: S.Š. Foto: Victoria Andreas/Shutterstock