Bezvremenska punđa

punđa

Punđe su popularne danas jednako koliko su bile popularne u davninama. Uvijek su žene bile sklone nošenju punđi kako bi istaknule svoje lice vrat, a u krajnjoj liniji kako im ne bi bilo vruće.

Ukoliko nemate vremena slagati postojanu frizuru prije radnog dana punđa je idealno rješenje za dobar poslovni look. Ove frizure se svrstavaju u jednu od najjednostavnijih i najzanimljivijih. Punđe su osim za svaki dan prikladne i za bilo kakav svečani look.

Klasičnu punđu možete napraviti na jednostavan način. Napravite konjski rep koji je srednje visok. Ostatak kože omotajte kosu oko sredine i zakačite ukosnicom ili gumicom za kosu. Ova vrsta punđe je idealna za poslovne i formalne prigode.

Pogledajte kako napraviti jednostavnu punđu:

Postoje nekoliko glavnih oblika punđe, a ovise o mjestu na glavi na kojem stoje. Ove sezone su mnoge popularne osobe ukrašavale kosu niskim punđama. Ona se nosi praktički na vratu, a kosa je razdijeljena razdjeljkom na stranu. Ovakve su punđe dobre za svakodnevni, ali i večernji look.

Najlakši način da napravite punđu je da razdijelite kosu na prednjem dijelu i ostavite ju slobodnom. Zagladite je sa malo seruma za kosu, a ostatak uzmite u jednu ruku kao da želite napraviti konjski rep. čvrsto zavinite ostatak kose sa lijeva nadesno.

Kada je zavrnuta kosa zategnuta, usmjerite je prema gore i oblikujte punđu. Goornje dijelove uredite podvijajući krajeve. Punđu učvrstite velikim ukosnicama, a predni dio koji ste ostavili da visi privucite prema natrag u učvrstite na vrhu punđe. Krajeve kose koja je ostala slobodna ostavite da slobodno padaju.

Jednom kad ju napravite punđu možete ukrasiti mnogim modnim detaljima, bilo da su to kopče, obruči za kosu ili ukosnice. Ove godine je in kosu ukrašavati perjem ili cvjećem.

Autor: M.T., Foto: Simone van den Berg/Shutterstock