Bež haljina, idealan odabir

bež haljina
Bež haljina, Foto: Shots Studio/Shutterstock

Bež boja je isto jedna od onih koje je malo teže objasniti muškarcu poput boje ljuske jajeta, tirkizne ili boje pijeska. Na kraju jednostavno odustanete i kažete: “Nije u potpunosti bijela.” i time zaključite raspravu. Bež boja spada u kategoriju neutralnih boja koje toliko volimo i koje su prikladne za svaku situaciju koju možete zamisliti, naravno ako odaberete razuman model, a ne neki dostojan Lady Gage.

Dakle, kuda će vas noge odnijeti? Idete li na neki izlazak sa starim prijateljima, ili planirate u gradu dočekati zoru uz vruće ritmove. Možda vas čeka poslovna večera na koju ne znate što bi bilo prikladno odjenuti ili pak prvi spoj s nekim tko vam se već dugo sviđa. Možda idete na razgovor za posao, ili imate promociju diplome ili ćete pak plakati na prijateljičinom vjenčanju.

Naravno na sve ove prilike možete odjenuti i malu crnu haljnu. Ona je pečat bezvremenske elegancije i morate posjedovati u ormaru barem jednu, no unesite malo živosti decentnom a tako odvažnom haljinom bež boje. Kao i kod svake druge haljine birajte je prema obliku tijela. Vi najbolje znate što vam odgovara.

Što se tiče dodataka bež boja izgleda sjajno i sa zlatnim i srebrnim dodacima. Ako ste svjetlije puti bolje će vam pristajati kombinacija sa srebrom dok će tamnoputim ženama i djevojkama bolje pristajati zlatni nakit koji će se poigravati na njihovoj tamnoj koži.

Zašto je upravo bež haljina jedan od favorita sezone? Ova haljina ima poseban psihološki učinak. Kada muškarac pogleda ženu odjevenu u bež, on si ne može pomoći, jednostavno ga boja podsjeća na golu kožu. Tako se nemojte začuditi ako muškarci počnu mucati dok pričaju s vama u vašoj divnoj novoj haljini. Ovo je odličan psihološki trik koji od sada nadalje slobodno koristite u zavođenju.

Naši najdraži modeli su ili uske i stroge haljine do koljena ili lepršave bež haljine do polovice bedara. Možete ih odjenuti na lijepe visoke čizme za svaki dan, elegantne gležnjače za izlazak, salonke za svečanu priliku ili pak balerinke za cjelodnevno sjedenje u fakultetskim klupama ili kavu sa prijateljicom. Možda veliki hipsterski okviri za nočale i tenisice na bež haljinu i šarene najlonke za ponešto drugačiju kombinaciju. Izbor je na vama. Igrajte se modom.

 Autor: L.K.  Foto: Shots Studio/Shutterstock