Best life dijeta

tjelovježba i zdrava hrana

Koliko puta ste već bezuspjepšno pokušale prebaciti se na neki od popularnih načina prehrane? Oni su popularni s razlogom. Pružaju brze i vidljive rezultate. No jesu li doista dugoročno učinkoviti? Želite li se zaista jednom zauvijek riješiti upornih i tvrdoglavih kilograma, morat ćete biti uporniji od njih. Brzopotezna rješenja ne postoje, osim ako niste spremne otići pod nož.

Predstavljamo zdraviji i prirodniji način gubitka kilograma. Radi se u programu Best life koji je zaživio 2006. pod voditeljskom palicom psihologa tjelovježbe Boba Greena, a temelji se na uvođenju pozitivnih promjena u prehranu, povećanju aktivnosti i promjeni ponašanja.

Program postaje popularan nakon što je predstavljen u showu Oprah Winfrey gdje zadobio sljedbenike među kremom showbusinessa. Tri faze provode nas od redukcijske dijete polako kroz sve teškoće i stranputice do onoga čemu se svi nadamo, održive zdrave prehrane i aktivnog životnog stila.

Prva faza traje jedan mjesec u kojem ćete konzumirati tri strogo strukturirana obroka. Ne smijete ništa jesti dva sata prije odlaska na spavanja i uvodite tjelovježbu u svoj život, polako pojačavajući intenzitet. Nakon toga dolazi faza koja, baš kao i prva, traje barem mjesec dana.

To je upravo ona u kojoj je najveći naglasak an gubitku težine. To se postiže poučavanjem o ispravnom biranju namirnica i smanjenoj kalorijskoj vrijednosti namirnica.

Značajne promjene koje nastupaju u drugoj fazi usmjerene su na mentalne i emocionalne procese koji dovode do prejedanja. Bitno je pronaći okidače koji nas tjeraju na konzumaciju namirnica štetnih za naš organizam. Kao i u svemu ostalom emocionalana podloga je bitna. Ne pozabavite li se psihom tijelo neće slijediti, barem ne zadugo.

Treća i posljednja faza plan je održavanja željene težine i kondicije do kraja života. Upravo ova etapa  je ona na kojoj najčešće pokleknemo čak i kada uspijemo izdržati sva iskušenja limba koji zovemo dijeta.

Best life se stoga temelji na edukaciji korisnika o namirnicama i njihovim hranjivim vrijednostima. Kako ne biste osjetili žudnju za svojom najdražom hranom i ona je ponekad uključena u ovu konačnu etapu.

Primjetite li da emocionalni uzroci  pljačkana frižidera sežu doista duboko preporučljivo je i popričati sa stručnjakom. Ne možete zakoračiti u svijetlu budućnost ako se ne riješite utega prošlosti.

Dostupna je i web stranica na kojoj možete pronaći neke korisne savjete, ali punopravno članstvo i dostup svim materijalima morat ćete platiti članarinom.

Dakle ako ste doista odlučili da je vrijeme da pobijedite ovog demona i mislite da će vam trebati pomoć i podrška pokušajte ovaj pristup. Nemate što izgubiti osim nekoliko kilograma, a naučiti možete mnogo.

Znanje je moć pa tako svako saznanje o sebi, namirnicama, načinu na koji funkcioniraju tijelo i um dolazi kao još jedan alat u vašoj kutiji koji vam može pomoći da iz ove borbe izađete kao pobjednik. Sretno!

Autor: L.K., Foto: Kzenon/Shutterstock