Baterija za fotoaparat

baterija za fotoaparat

Volite li slikati i smatrate kako ne bi mogli bez kvalitetnog fotoaparata? Svaki fotograf, ali i oni koji povremeno uslikaju dobru fotografiju bilo da se radi o rođendanima ili drugim posebnim prilikama, trebaju znati što kada se baterija za fotoaparat brzo potroši.

Jeste li znali da starija serija fotoaparata radi na standardnim baterijama kao što su AA ili AAA, dok se novije generacije pokreću zahvaljujući litij-ionskim punjivim baterijama koje se razlikuju za svaki model.

Trajanje baterije ovisit će o tome koliko često koristite fotoaparat, a kako kamere kao i bolji fotoaparati izvlače puno energije iz baterija, bilo bi bolje investirati malo više i kupiti punjive baterije visoke kvalitete. Sve ovisi o tome slikate li povremeno ili svaki slobodan trenutak koristite kako bi imali najkvalitetnije fotografije.

Odlučite li se na punjive baterije bilo bi dobro kada bi jednu imali u fotoaparatu, a drugu već napunjenu i spremnu ako vam zatreba za fotografiranje.

Svaka funkcija na fotoaparatu traži puno energije i zbog toga se savjetuje štedljivost kako bi baterije dulje trajale. Funkcije koje koriste najviše energije su bljeskalica, zumiranje ili snimanje videa.

Prvo što treba učiniti kako bi baterije dulje trajale je prilagoditi postavke fotoaparata uz pomoć glavnog izbornika. Potrebno je isključiti zvukove koji vam ne trebaju i mogu vas samo ometati te uključiti opciju samoisključivanja zaslona, ako ga ne koristite barem nekoliko sekundi. Upravo prikaz fotografije na zaslonu troši najviše energije.

Kako bi i dalje mogli vidjeti ono što vas zanima i tako znali hoćete li zadržati fotografiju, postoji još jedan trik koji će vam pomoći da produžite trajanje baterije na fotoaparatu. Možete namjestiti fotoaparat na brzi start. Tako će brže reagirati, a ujedno ćete uštedjeti energiju na bateriji.

Na omiljeni uređaj s kojim ćete uhvatiti neke od najljepših trenutaka u svom životu može utjecati i vrijeme. Nije svejedno je li u pitanju zima ili možda proljeće. Dokazano je kako niske temperature mogu negativno djelovati na baterije. Zato se savjetuje dok ste vani da pazite na fotoaparat i držite ga uvijek na toplom mjestu.

Fotografije predstavljaju uspomene na lijepe trenutke u životu koje uvijek možete ovjekovječiti ako uz sebe imate kvalitetan fotoaparat i pune baterije.

Autor: S.Š., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock