Baggy hlače

široke hlače
Široke hlače, Foto: Hank Shiffman/Shutterstock

U vrijeme ljetnih mjeseci, temperature neprestano rastu što znači da jedini spas i bijeg od vrućina možemo potražiti u dubokom hladu. Međutim, ako ne možemo ljenčariti zbog obaveza, posla i ostalih važnih zadataka, najvažnije je da pijemo dovoljno tekućine i nosimo prikladnu odjeću. Prikladna ljetna odjeća je ona koja je lagana, prozračna i svijetlih boja.

Materijali svjetlijih boja odbijaju sunčeve zrake i ostalu svijetlost koja je ljeti posebno izražena. Preporuča se izbjegavanje nošenja tamnije odjeće jer oni ne apsorbiraju svijetlost, a s time ni toplinu.

Osim boje odjeće, važni su materijali. U vrijeme visokih temperatura trebali biste što je više moguće, izbjegavati materijale kao što su vuna, sintetika. One samo još dodatno zagrijavaju tijelo zbog čega često dolazi do pada krvnog tlaka, vrtoglavica, mučnina, glavobolja ili dehidracije.

Odjeća od lana, svile, čipke ili pamuka zasigurno je bolji odabir. Oni ne samo da ne griju tijelo, nego ga čak i rashlađuju što nam u vrijeme velikih ljetnih vrućina odlično odgovara.

Modeli odjeće također mogu biti presudni kad se radi o izoliranju topline. Naime, uska, pripijena odjeća tijelu ne dozvoljava da nesmetano diše zbog čega se zagrijava.

Tjelesna temperatura raste, a ako nas okružuje već velika vrućina to može biti opasno i štetno za naše zdravlje. Mogu se javiti jednake posljedice kao kod dehidracije.

Široka i prozračna odjeća mnogo je bolji izbor. Izdvojit ćemo baggy hlače, široke hlače laganih materijala koje su idealna u svim godišnjim dobima i vremenskim prilikama, a posebno ljeti. Svojim širokim oblikom pruža tijelu mogućnost da diše i tako se samo prirodno hladi.

Hlače pružaju odličnu udobnost, a pristaju gotovo svim odjevnim kombinacijama. Skrivaju mane poput debljih, kraćih nogu, slabijih oblina ili jednostavno samo viška kilograma.

Želite li postići jednostavniji casual look, kombinirajte hlače sa majicama bez rukava. One mogu imati cvjetne uzorke, mašne ili neki zanimljivi print. Za glamuroznije i elegantsnije izdanje baggy hlače obucite zajedno sa užom majicom na šljokice ili laganom košuljom.

Autor: D.Š.  Foto: Hank Shiffman/Shutterstock