Badići za nadolazeće ljeto

badici
Društvo na plaži, Foto: Blend Images/Shutterstock

Prošlo je vrijeme kada su badići bili komad odjeće koji su isključivo služili tome da se bez nekog opterećenja malo osvježite. Naravno da su prošla vremena kada su badići uvelike prekrivali ne samo žensko nego i muško tijelo zbog pristojnosti, odnosno zbog normi koje je tadašnje društvo postavilo. Poznato je kako su nekada badići više nalikovali na tunike i haljine, što sigurno nije bilo ugodno kada bi se smočilo.

Badići su danas prije svega modni izričaj, znak koliko je neka osoba modno osviještena. Naime pogledaju li se malo revije koje se održavaju svake godine može se primjetiti kako je sve više modela s kojima slobodno možete otići ne samo na plažu, nego se ujedno prošetati po samom mjestu, otići na neko piće.

Tu se prije svega misli na one badiće koji dolaze u kombinaciji sa pareom i ostalim dodacima. Među popularnije svakako ulaze oni modeli koji uključuju pliće bokserice i gornji dio koji jedva pokriva grudi. Dakle model usmjeren prije svega mlađoj populaciji i onima malo hrabrijima.

Iako su dvodijelni puno više zastupljeniji, u ponudi se još uvijek mogu naći i jednodijelni badići, ali za razliku od onih od prije nekoliko godina koji su u potpunosti zatvoreni, današnji modeli kreirani su na jedan zanimljiv način, sa puno modnih dodataka.

Bikini su naravno najpopularniji i to među različitim dobnim skupinama, a kako i ne bi bili kada se mnoge žene najbolje osjećaju upravo u bikiniju. Razlog najviše leži u činjenici što je veći dio tijela otkriven, a poznato je kako se bikini najbrže suši.

Prilikom kupovine uvijek dobro razmislite što na sebi želite istaknuti, a što sakriti. Ako ste više tip osobe koji ima malo više istaknute bokove, a ne tako velike grudi, možda bi bilo najbolje izabrati badić sa plitkim boksericama i gornjim dijelom koji u sebi već ima podstavljene spužvice.

Ako ste visoka osoba i naravno vitka, možete birati između više modela, no nekako se najbolji klasični bikiniji. Za sve one malo punije i one koje bi htjele možda sakriti trbuh, postoje razni jednodijelni modeli.

Za muškarce tu su bokserice do koljena i one malo kraće te uže bokesrice. Dakle za svakoga ponešto. Što se tiče boje ovisno čemu više težite. Brojni stručnjaci su se složili kako je najbolje odabrati pastelne boje koje najviše dolaze do izražaja kada pocrnite.

Autor: S.Š.  Foto: Blend Images/Shutterstock