Bademovo ulje, odlično je za sve tipove kože

bademovo ulje
Bademovo ulje, Foto: Volosina/Shutterstock

Ljekovita ulja nisu nepoznanica, ima ih nekoliko i svaki od njih nudi ljekovita svojstva koja pomažu u različitim situacijama. Zdrav način života ne bi smio biti privilegija samo nekih. Svaki čovjek mora pronaći način kako u svoje svakodnevne životne aktivnosti uključiti tjlovježbu te uravnoteženu i zdravu prehranu.

Neka od ljekovitih ulja mogu se konzumirati oralno i kao glavni sastojak u raznim kremama i maskama, dok se neka mogu koristiti samo na koži ili kao sastojak određenim preparatima. Domaći proizvodi nikad nisu bili primamljiviji.

Bademovo ulje odlično je za sve tipove kože tako da se svatko može pronaći u ovih nekoliko redaka. Njegova ljekovitost proizlazi iz sastojaka kao što su oleinska i linolna kiselina. Kao stvoren je za emulzijske sustave te glavni nosač u kojem se otapaju eterična i druga biljna ulja.

Bademovo ulje već je duže vrijeme nezaobilazan dio u svakoj kozmetici, a skoro svako od nas mogao se susresti s ovim ljekovitim uljem barem jednom u životu dok smo bili djeca, kada su nas bake učile kako se rade smjese koje pomažu da nam koža izgleda bolje.

Bademi su bogati sastojcima važnima za zdravlje kože, a osim toga smatraju se i prirodnim ovlaživačem koji hrani i štiti kožu. Poznat je kao blago ulje koje lako ulazi u kožu čineći je pritom mekanom i svilenkastom.

Koži vraća vlažnost i ono najvažnije usporava starenje, a kako je bogato sastojcima koji pomažu zacjeliti kožu, odličan je kod osipa, crvenila i pucanja kože. Radite li kremu za suhu kožu, bademima možete dodati ulje avokada, jojobe i lješnjaka.

Ako želite imati glatke pete kojih se nećete sramiti tijekom ljetnih mjeseci, svakako navečer prije spavanja namažite stopala bademovim uljem i stavite čarape. Ostavite preko noći, a nakon nekoliko dana uvidjet ćete da vam nije potrebna dodatna usluga kozmetičkih salona.

Autor: S.Š.