Baby doll

baby doll
Baby doll, Foto: Balazs Biro/Shutterstock

Vjerojatno ste upoznate s baby doll spavaćicom. Ovaj model, iako prisutan nešto duže, dobio je svoje ime i eksplodirao u modnom smislu posebice nakon filma istoimenog naziva iz 1956. sa Carrol Baker u glavnoj ulozi kao mlade i zavodljive djevojke.

Danas je baby dolk spavaćica posebice privlačna muškarcima jer igra na ženinu krhkost i djetinju stranu. Sve znamo da istodobno žele da budemo mazne i divlje i možda se baš u tome krije privlačnost ovog odjevnog komada. Djelujete mladoliko i nevino, ali ipak imate na sebi ovaj komad s jasnom namjerom. Rezultat je hipnotički.

Baby doll se pojavljuje u nekoliko varijacija. Iako je uglavnom bez rukava i s tankim naramenicama može imati malene rukave. Uglavnom je načinjena od lepršavih i poluprozirnih materijala i nije duža od polovice bedara, a ponekad je i toliko kratka da pokazuje gaćice koje su s njome uparene. Mogu imati ugrađeni grudnjak, ali većinu vremena slobodno padaju.

Iako je ovaj naziv namijenjen spavaćici jednako tako kao naziv kroja proširio se i na haljine. Uglavnom u isto vrijeme na početku 199o-ih kada se proširio heroin šik proširio se i trend da se žene oblače kao djevojčice, naizgled prikrivajući obline ali zapravo ističu noge i grudi. Na ovaj način se recimo odjevala Courtney Love, supruga preminulog pjevača Nirvane i općenito baby doll postaje popularan stil haljine unutar grunge mode.

Stoga ako recimo planirate uskoro vjenčanje ili medeni mjesec zašto ne biste razmislili o nečem zaigranijem i opuštenijem od strogog korzeta. Sve češće u modi za mladenke baby doll negliže istiskuje druge odjevne kombinacije za prvu bračnu noć.

Možda je vaša prva bračna noć već tek lijepa daleka uspomena, jedna od onih čije slike nećete stavljati u vjenčani album, no zašto ne biste malo začinili ljubavni život ovim zanimljivim odjevnim predmetom i protresli uspavane strasti. Čak i ako se nisu nimalo uspavale, nešto novo i neobično uvijek je dobrodošlo. Uživajte !

Autor:L.K. Foto: Balazs Biro/Shutterstock