Aerobic vježbe

vjezbanje

Dolaskom ljetnih mjeseci i visokih temperatura, potrebno je izvaditi svu svoju ljetnu odjeću, te zamijeniti zimsku. Međutim, to nam predstavlja veliki problem ukoliko nismo zadovoljni svojom linijom. Široke haljine, majice ili hlače jedini su izbor u toplim ljetnim danima. To više ne mora biti tako.

Nisu vam potrebne ni naporne, opasne i stroge dijete, jednako kao niti dugotrajna vježbanja u teretani. Uz malo truda i strpljenja, kod kuće možete dobiti idealnu liniju koje se više nećete morati sramiti. Kućno vježbanje odličan je odabir za vas ako nemate dovoljno vremena za vježbanja izvan kuće, odlaske na skupe kozmetičke tretmane poput anticelulitnih masaža i slično.

Jedini problem kod ovakvih vježbi je taj da nemate nikakvog poticaja osim vlastite želje, pa velik broj žena odustane već nakon par dana ili tjedana vježbanja. Uz aerobic vježbanje, na zabavan ćete i zanimljiv način dovesti sebe i svoju liniju u top formu.

Aerobic vježbe su zapravo, ritmično razgibavanje koje se provodi uz glazbenu pozadinu. Zbog toga su vježbe energičnije i ne obraća se toliko pažnje na umor. Danas i razni fitness centri nude upravo ovakve vrste vježbanja jer se uz suvišne kilograme, rješavamo i stresa.

Obuhvaćaju niz vježbi koje učvršćuju trbuh, grudi, stražnjicu, ruke, noge i ostatak tijela. Jogging, ples, step, trčanje, preskakanje vijače, samo su neki od elemenata vježbi koje se mogu raditi. Tu ne postoje pravila te svatko može odabrati kombinacije i vježbe koje njemu najviše odgovaraju.

Djeluju na cijeli kardiovaskularni sustav, pojačavaju unos kisika u organizam što ujedno znači i više energije. Jačaju ga zbog čega imamo otporniji imunitet. To sprječava oboljevanje od prehlada, gripa i ostalih virusa koji su specifični upravo za ove ljetne dane. Važno je spomenuti da se kod vježbanja ne smije pretjerivati, kako ne bi došlo do naglog pada krvnog tlaka. Kad se to dogodi, često zna doći do gubitka svijesti ili dehidracije. Uvijek prilikom vježbanja uz sebe imajte bočicu s vodom.

Autor: D.Š. Foto: Lena S/Shutterstock