7 bitnih pravila za hodanje u štiklama

žena u štiklama

Štikle se nalaze na visokom mjestu uz modne dodatke, no ipak spadaju u vrstu obuće koje neke žene nose svakodnevno no neke ih nose samo za neke posebnije prilike. Upravo za te žene koje ih ne nose baš često donosimo 6 savjeta kako pravilno hodati u štiklama kako bi okolina oko vas dobila lijepi i pravilan dojam o vama, odnosno o vašem hodanju i držanju.

Prvo i osnovno pravilo je da prilikom kupovine štikla dobro razmotrite odgovaraju li vam stvarno ili vas samo estetski jako privlače. Sjetite se da su ljepota i udobnost dva različita svijeta i probajte spojiti to dvoje kako biste bili zadovoljni.

Kako biste uvježbali hodanje u štiklama, poslije kupovine se preporučuje da prije bitnog događaja zbog kojeg ste ih kupovali probate hodati po različitim predmetima i materijalima. Tepih, parket i pločice tada bi trebali biti vaša podloga na kojoj ćete vježbati hod kako biste se u potpunosti mogli usavršiti.

Ako ste možda početnica u hodanju u štiklama, preporuča se kupovina nešto niže pete, poput pete od 5 do 7 centimetara.

Kada počnete hodati u štiklama, pokušavajte se što uspravnije držati. Hodanje u štiklama nije predviđeno za neispravno držanje jer to na ženi ne izgleda privlačno.

Isto tako, bitno je da isplanirate koliko ćete dugo sati provesti u štiklama. Noge nakon nekog vremena nateknu te postaju bolne. Zato se preporuča kupnja što udobnije obuće kako bi se osjećali nesmetano.

Obratite pozornost na petu kakve je kvalitete jer ona nosi glavnu ulogu kod štikla. Provjerite rukama koliko je peta kvalitetna i da li se možda izmiče. Pete koje su klimave bi vam mogle uzrokovati mnoge probleme s hodanjem, pucanjem te čak i padom.

Prilikom penjenja na stepenice oslanjajte se samo na gazište, a ne na petu. Tako ćete izbjeći mogućnost pada i proklizavanja te ćete se osjećati sigurnije.

Autor: A.B., Foto: bart78/Shutterstock