5 zlatnih pravila za kupovinu seksualnih igračaka

seksualne igracke

Razmišljate o kupovini seksualnih igračaka ali niste sigurni gdje, što i kako? Držite se nekoliko osnovnih pravila i sigurno nećete pogriješiti.

1. Proučite ponudu

Zahvaljujući mnogobrojnim inovacijama i napretku tehnologije, danas postoji obilje seksualnih igračaka za svaki mogući scenarij i način stimulacije koji možete zamisliti. Superpopularni vibratori, analne igračke pa do najraznovrsnijih bondage rekvizita i mnogih proizvoda koji istodobno kombiniraju nekoliko načina stimulacije (analno i vaginalno, g-točka i klitoris i sl.) – na vama je samo da odaberete. Posebnu pažnju posvetite materijalima od kojih su napravljene. Najkvalitetnije igračke su napravljene od silikona koji je dugotrajan te se lako čisti i održava.

2. Razmislite što želite

Promislite što bi vam najbolje odgovaralo. Tražite li nešto samo za sebe ili za korištenje u paru? Želite li uživati više u solo trenucima, razmislite o vibratoru ili dildu za užitak pri penetraciji ili stimulator klitorisa za eksterni podražaj. Želite li začiniti seks, možete to učiniti specijalno dizajniranim vibratorima za parove koji pružaju dodatnu stimulaciju klitorisa i uži osjećaj za oba partnera, a postoji i velik broj proizvoda koji predigru čine uzbudljivijom i otvaraju vam nove seksualne horizonte.

3. Ni prevelik, ni premalen… baš kako treba

Budite svjesni svojih ograničenja. Mitskih 20 centimetara na ravnalu ne izgleda veliko, ali u stvarnosti je to popriličan komad hardvera. Vodite se vlastitim iskustvom, a ne onime što ste vidjeli na porno filmovima. Svatko ima svoj optimalni kapacitet i za odličan užitak ne treba pretjerivati. Ako kupujete prvu igračku, bolje je kupiti – manju.

4. Koliko para, toliko muzike

Kao i sve ostalo, i seksualne igračke dolaze u nekoliko cjenovnih razreda i njihova cijena će biti indikator njihove kvalitete. Ma gdje gledali, skuplje igračke će vjerojatno biti napravljene od boljih materijala, imati više opcija, bolje performanse i tehnologiju od onih jeftinijih.

Međutim, ako ste potpuni početnik, ne trebate odmah nasrnuti na najskuplje primjerke. Početnički modeli ili oni iz “srednje klase” su odlični za upoznavanje s tim tipom podražaja i idealni da uz njih otkrijete što vam odgovara. Skuplje artikle uvijek možete nabaviti nakon što naučite što želite od seksualne igračke.

5. Ne zaboravite lubrikant

Sve seksualne igračke se trebaju koristiti uz neku vrstu lubrikanta. Tijelo pri seksualnom uzbuđenju samo stvara svoju lubrikaciju, ali ona nije dovoljna ako tkivo dolazi u kontakt sa umjetnim materijalima koji imaju svoju specifičnu teksturu i sastav. Sloj lubrikanta, preporučljivo na bazi vode jer su neutralni, lako se nanose i ispiru te neće reagirati s materijalima od kojih su igračke napravljene, će osigurati da sve prođe glatko i uz maksimalno zadovoljstvo.

Kupovina seksualnih igračaka nije bauk ako prijevremeno promislite o tome što želite iskusiti njihovim korištenjem. Upoznajte svoje tijelo, eksperimentirajte različitim senzacijama i podražajima te ćete tako najbolje pogoditi što bi vam se najviše svidjelo. Ukoliko još uvijek niste u potpunosti sigurni što bi bilo najbolje za vas, slobodno se obratite djelatnicima trgovine kako bi vam pomogli izabrati idealnu igračku.