5 savjeta kako ubrzati metabolizam

čaša vode

Mršavljenje je proces kojim se bave mnogi, a sve kako bi na kraju imali zavidnu figuru bez viška kilograma i celulita. Gubitak kilograma je moguć na nekoliko različitih načina, a osim dijeta od kojih neke znaju biti rigorozne postoje i druge metode.

Jeste li razmišljali o tome da pokušate ubrzati metabolizam. Skoro svaki stručnjak će vam reći da velik dio problema s nakupljenim kilogramima i mnogim zdravstvenim tegobama dolazi zbog usporavanja metabolizma. Zbog toga teže gubite kilograme unatoč tome što ste odlučili stati na loptu i jesti manje masnu hranu.

Slijedi 5 savjeta kako ubrzati metabolizam, kako bi što prije došli na težinu koju ste imali prije i kako bi se ponovno osjećali dobro u svom tijelu.

Čaša vode za početak dana

Prvo što trebate učiniti i što će vam svaki nutricionist preporučiti je da počnete dan s jednom čašom tople vode u kojoj se nalazi malo iscijeđenog limuna. Ovako ćete se riješiti toksina i pokrenuti organizam onaj trenutak kada ste odlučili ustati iz kreveta. Bilo bi dobro kada bi pili oko 2 litre vode na dan.

Povrće za svaki obrok

Obogatite svaki svoj obrok velikom porcijom povrća koje u sebi ima veliku količinu enzima, vitamina i minerala, a koji su potrebni kako bi metabolizam mogao raditi brže. Povrće je bogato i vlaknima koji pomažu izbaciti iz organizma nepoželjne toksine.

Nekoliko obroka na dan

Pokušajte svaki dan pojesti četiri uravnotežena obroka kako organizam ni u jednom trenutku ne bi osjetio glad. Zašto je to važno? Svaki put kada se pokušate izgladniti, a sve kako bi unijeli manje hrane na taj način dolazi do usporavanja metabolizma. Niste ništa postigli nego samo još više pogoršali situaciju i ugrozili zdravlje.

Lagana večera

Nažalost iako je dokazano da kasni obroci najviše debljaju pokazalo se da mnogi ne mogu odoliti kasnim zakuskama. Ako ne možete bez večere ili niste stigli jesti ranije, navečer se počastite salatom od rikole, špinata, brokule, začinjene maslinovim uljem i malo soli.

Jutarnji trening

Svaki dan izdvojite dovoljno vremena kako bi odradili kratak, ali intenzivan trening.

Neka vam ovih 5 savjeta bude smjernica i pomoć za lakše gubljenje kilograma. Važno je da što prije promijenite životne navike i omogućite si kvalitetan život bez tegoba.

Autor: S.Š., Foto: wavebreakmedia ltd