5 namirnica za zdravo mršavljenje

tamna čokolada

Razmišljate li o mršavljenju, o tome kako što prije izgubiti kilograme, a da se to ne ozdravi na vaše zdravlje? Zdravo mršavljenje je moguće samo ako se pridržavate uputa koje vam je dao vaš liječnik i nutricionist. Slijedi popis 5 namirnica za zdravo mršavljenje.

Koje su to namirnice koje vam omogućuju zdravo mršavljenje? Lan je jedna od tih namirnica uz koju ćete se bolje osjećati, a čija je ljekovitost dokazana od strane nutricionista.

Radi se o namirnici koja pomaže stabilizirati krvni šećer te riješiti problem s hormonima. Možete ga konzumirati na nekoliko načina, pa tako nećete pogriješiti ako ga dodate u salatu, žitarice ili smoothie.

Koliko ste puta imali priliku čuti kako je riba neophodna u životu svakog čovjeka. To je namirnica velike nutritivne vrijednosti jer obiluje omega 3 masnim kiselinama. Ako volite losos onda ste ostvarili pun pogodak jer pored omega 3 masnih kiselina sadrži vitamin D i kalcij.

Tamna čokolada je još jedna namirnica koja pomaže kod mršavljenja i to samo ona koja sadrži oko 70 % kakaa. Zašto je tamna čokolada odličan saveznik kada želite smršaviti? Zato što za razliku od mliječne čokolade ima više vlakana i željeza, a manje šećera i ugljikohidrata.

Mahune su odlične jer nakon što ste ih pojeli osjećate sitost i po nekoliko sati. Bogate su zdravim masnoćama i proteinima. Osim što pomažu kod mršavljenja, mahune smanjuju kolesterol te pomažu kod liječenja protiv srčanih bolesti, osteoporoze i tumora.

Jeste li znali da samo pola male žlice cimeta dnevno smanjuje kolesterol za oko 18 %? Obogatite svoje prehrambene navike cimetom tako što ćete ga dodati zobenim pahuljicama, a možete ga koristiti i umjesto šećera.

Vrijeme je da obogatite svoje životne navike zdravim namirnicama koje obiluju vrijednim vitaminima i vlaknima. Tako ćete popraviti kvalitetu življenja, a ujedno se nećete morati boriti s viškom kilograma. Odaberite namirnice koje volite jesti i nastojte mršaviti zdravo jer je zdravlje najvažnije.

Autor: S.Š., Foto: CandyBox Images/Shutterstock