5 najboljih namirnica za borbu protiv kilograma

riba losos

Već se neko vrijeme borite s viškom kilograma i još uvijek niste sigurni jeste li na dobrom putu? Nažalost pokazalo se kako su mnoge metode bila uzaludne za sve one koji su se htjeli riješiti viška kilograma jer jednostavno nisu mogli izdržati konzumirajući određene namirnice.

Dobro je što postoji hrana koja nije bljutava i uz pomoć koje se možete riješiti viška kilograma. Uz zdravu i uravnoteženu prehranu te život ispunjen raznim vježbama, vaši će problemi s nakupljenim kilogramima postati samo prošlost. Slijedi 5 najboljih namirnica za borbu protiv kilograma.

Neka se na vašem popisu namirnica pronađe ljekoviti napitak koji se pokazao odličnim u borbi protiv kilograma. Jeste li znali da je zeleni čaj jedan od najboljih načina uz pomoć kojeg možete ubrzati metabolizam.

Ako želite izgubiti suvišne kilograme, bilo bi dobro kada bi na dan popili do 4 šalice čaja. Istraživanja su pokazala da ovako možete izgubiti do 3 kg u 10 tjedana. Dobro je što određena količina kofeina koju čaj sadrži u ovakvim količinama neće utjecati na vaše zdravlje, a vi ćete se osjećati super jer ste se riješili određenih kilograma.

Omega 3 masne kiseline bi se trebale naći na popisu svake osobe bez obzira želi li izgubiti kilograme. Radi se o zdravom i vrijednom sastojku kojeg ima najviše u ribi poput tune i lososa. Uloga omega 3 masnih kiselina u borbi protiv viška kilograma je velika jer pomaže otopiti kalorije.

Celer je još jedna namirnica koja pomaže otopiti masne naslage. Uz pomoć njega trošite više kalorija nego što ih uspijete unijeti. Ovdje nije potrebno znanje o matematici da bi mogli primijetiti omjer potrošenih i unešenih kalorija.

Celer je bogat vodom, a iako se radi o zdravoj namirnici njoj ipak nedostaju neki od važnih nutrijenata, zato ne bi bilo dobro da krenete s dijetom koja se oslanja samo na ovoj namirnici. Celer je odlična zamjena za sve one grickalice koje ste dosada voljeli jesti. Pronađite najbolji način da smršavite i izgledate lijepo.

Autor: S.Š., Foto: marco mayer/Shutterstock