5 načina za mršaviji izgled

miješana salata

Ponekad nije potrebno odlaziti na dijetu kako bi skinuli kilograme i uvijek bili zadovoljni svojim izgledom. Budući da dijete podrazumijevaju poseban režim prehrane na koji se nije lako naviknuti, bilo bi dobro kada bi postojao neki drugi način.

Stručnjaci su složni da uz pravilan način života i primjenu nekoliko trikova, možda i uspijete izbjeći dijetu, ali potrebno je biti uporan i ne odustajati prije vremena. Sada se možete opustiti i krenuti drugim putem kako bi bili mršaviji i zadovoljniji svojim izgledom.

Prvo što možete učiniti je kada jedete da se u potpunosti posvetite trenutnoj radnji. Iako je sposobnost obavljanja nekoliko poslova odjednom pohvalna i zbog toga ćete skoro uvijek zaraditi pohvalu od svog šefa, kada je u pitanju konzumiranje hrane istina je ipak malo drugačija. Dok jedete nemojte raditi nešto drugo kao što je surfanje internetom ili gledanje televizije. Tako ćete samo još više pojesti.

Prilikom svake kupovine bilo bi dobro kada bi se usredotočili na nabavku svježih namirnica. Pored svega ostalog što kupujete neka se u vašoj košarici nađu i zdrave namirnice koje u sebi nemaju konzervansa i aditiva.

Svježe namirnice su vaš put prema boljem izgledu i zato je važno da odabirete onu hranu koja najbolje sagorjeva masti poput: maslinovog ulja, jabuka, grejpa, badema, borovnica i sjemenki suncokreta. Odlučite se za ove namirnice, a ne masti jer ćete tako brže doći do željenih rezultata.

Dok ne dođete do željenog rezultata nećete pogriješiti ako iz ormara ponovno izvučete usne crne halče. One su vaš najbolji saveznik kada želite pokriti nedostatke i izgledati mršavije. Noge će u njima izgledati tanje.

Pazite na veličinu porcija koju jedete. Ramislite o tome svaki put kada natrpate tanjur do vrha. Iako vam se čini kako će sve manje od toga vaš želudac ostaviti tužnim, bilo bi dobro da smanjite porcije koje jedete i tako spriječite debljanje.

Autor: S.Š., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock