3 savjeta za mršavljenje

odbijanje sendviča

Imate li problema s viškom kilograma? Dobro je što postoje razne metode i načini koji vam mogu pomoći da dođete do željenog cilja, a među njima je promjena prehrambenih navika i pojačano vježbanje. Slijede tri najbolja savjeta za mršavljenje.

Volite li jesti sir? Nažalost radi se o namirnici koja je puna masti i kalorija. Bilo bi dobro kada bi izbjegavali konzumaciju sira pogotovo ako pokušavate smršaviti, a ako već ne možete bez njega, možete pokušati s posnim sirom koji je isto tako ukusan, a pored toga i odličan izvor proteina.

[fvplayer src=”http://vimeo.com/114871400″]

Sir nije jedina stavka koja bi vam mogla otežati proces mršavljenja. Tu su i druge nezdrave životne navike bez kojih bi život bio puno ljepši i kvalitetniji. Brza hrana i kasni (masni) obroci nikako ne dolaze u obzir.

Sada kada ste prihvatili činjenicu kako nije dobro jesti toliko sira, na dobrom ste putu da ubrzo smršavite i riješite se viška kilograma. Sljedeći savjet koji bi bilo dobro poslušati je da se više okrenete proteinima.

Obogatite prehranu namirnicama koje obiluju proteinima. Tako nećete pogriješiti ako počnete konzumirati namirnice poput bijelog mesa, jaja i ribe. Proteini su važni kako bi vam mišići ojačali te kako bi postigli zasitnost. Upravo je ona važna da smanjite količinu hrane koju svaki dan pojedete jer uporno osjećate kako ste gladni.

Zdrava osoba je ona koja konzumira namirnice koje osim proteinima obiluju vlaknima, vitaminima i mineralima. Povrće je jedna od najvažnijih namirnica koju bi trebali imati na svom svakodnevnom jelovniku.

Zeleno povrće osim što je ljekovito pomaže spriječiti mnoge teške bolesti te vas štiti od povećanja broja kilograma. Zadnji savjet za mršavljenje koji možete dobiti je da obogatite prehranu tako što ćete uz svaki obrok u danu pojesti nešto zeleno.

Iako postoje razne metode koje vam mogu pomoći, ako poslušate ova tri savjeta i pijete puno vode, vrlo brzo vam je zagarantiran gubitak kilograma. Nećete stići ni razmišljati, a na vagi će već biti manja brojka.

Autor: S.Š., Foto: Julija Sapic /Shutterstock