Vježbe za oblikovanje stražnjice


Kako biste imale lijepo oblikovanu stražnjicu većina se mora potruditi. Samo je mali broj onih sretnica koje nemaju problema sa oblikovanjem stražnjice i zadovoljne su svojim izgledom. Za ostale evo par vježbica koje će nam olakšati put do savršenstva:

rolanje

Iskorak. To je vježba koja jača više mišića. Dok vam je noga iskoračena vježbate gluteuse i stražnju ložu, a na nozi koja je na mjestu vježbate kvadricepse. Ukoliko iskoračenu nogu stavite na steper ili neku drugu povišenu podlogu dodatno ćete otežati i izvježbati mišiće.

Čučnjevi. Raširite noge,  a vrhovi prstiju neka gledaju sa strane, a ne prema naprijed. Savinite koljena, ispravite leđa, te se lagano spuštajte koliko možete. Pazite da vam koljena ne prelaze vrhove prstiju kada se spuštate, potisnite stražnjicu prema natrag, stegnite trbuh.

Dizanje zdjelice. Legnite na leđa, noge savinite u koljenima i raširite lagano. Ruke su uz tijelo sa dlanovima okrenutim prema tlu. Stražnjicu lagano dižite što više možete gurajući zjelicu u zrak, te lagano spuštajte prema podu. Ponovite 10 puta.

Vožnja biciklom je odlična za jačanje nogu i stražnjice, te aktivira rad srca. Umjerena vožnja neće vas previše iscrpiti, a 5 minuta takve vožnje sa laganim ubrzanjem sagori kalorija za 30 minuta vježbanja.

Hodanje je još jedan oblik vježbe koji zbilja nije naporan, možete bilo gdje pješačiti, bilo kojim intenzitetom. Osim što je dobro za fizičko stanje tijela tako utječe i na smanjenje stresa i opće bolje raspoloženje.

Rolanje je još jedna od odličnih vježbi za stražnjicu. Pokušajte izbjegavati dizala i penjati se stepenicama, a kada sjedite na stolici npr. na poslu, možete lagano stiskati mišiće stražnjice.

Autor: S.Š., Foto: Maridav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *