Visoke potpetice


Visoke potpetice najdraža su obuća gotovo svakoj ženi. Kad ih nose, osjećaju se ljepše, privlačnije i seksipilnije. Iako znaju biti izrazito neudobne, pogotovo modeli sa krajnje visokim potpeticama, nijedna im žena ne može odoljeti. Jednako kao i ženama, muškarcima je također privlačno vidjeti ovu vrstu obuće.

visoke potpetice

Visoke potpetice, Foto: Ariwasabi/Shutterstock

Kada ih nose, žene hodaju gracioznije, sporije i rade manje korake. Tada im se bokovi lagano njišu, a to je muškarcima izrazito privlačno. Taj graciozan hod nestaje odabere li žena previsoke potpetice. Ukoliko se to dogodi, može doći do ozbiljne ozljede kralježnice, stopala i cjelokupnog držanja. Kažu da ljepota boli, a to je u ovom slučaju potpuna istina.

Visoke potpetice pristaju svečanijim odjevnim kombinacijama i prilikama pa nisu prikladne za dnevne šetnje po gradu ili neke vanjske aktivnosti. Te bi aktivnosti odmah bile znatno otežane. Odlično se daju kombinirati na lepršave, ljetne haljine koje su prikladne za ove visoke temperature i vrućine.

Uz zanimljiv prugasti ili cvjetni uzorak na haljini, vaša će kombinacija privući poglede gdje god krenuli. Prije kupnje cipela, obavezno isprobajte hodati u njima kako ne biste kupili onaj model u kojem vam je nemoguće hodati. Moderna torba ili neki drugi modni dodatak poput šešira, sunčanih naočala ili traper prsluka odlično će pristajati sa visokim petama. Osim haljine, uske skinny hlače ostavljaju jednako dobar dojam na cjelokupni ovosezonski look. Naglašavaju siluetu i vizualno izdužuju nogu što će posebice odgovarati nižim ženama ili onima s oblinama.

Radije izdvojite veću količinu novaca na kvalitetne cipele, umjesto da kupite model koji stoji manje, ali je mnogo lošiji. Također obratite pažnju na debljinu i stabilnost potpetice, posebice ako je viša od desetak centimetara. Modni dizajneri sve češće rade vrlo uske potpetice kako bi bile što više. Tu postoji opasnost od gubitka ravnoteže prilikom nošenja. Stoga ne kupujte ovakav model ako niste vješti u hodanju na višim petama.

Autor: D.Š.

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *