Valovita kosa i kako ju postići


Pripremate se na svečani ručak ili izlazak, a vaša ravna kosa je u potpunosti beživotna i dosadna? Ne znate što učiniti jer vam je dosta ravnanja kose specijalnim peglama i preparatima? Odlučite se za malu promjenu i napravite sexy i zavodljivu valovitu frizuru.

uvijači za kosu

Ženama koje imaju ravnu dugu kosu ovo ne bi trebao biti problem jer frizura može biti gotova za manje od sat vremena.

Razmislite dobro koji oblik valovite frizure bi vam najviše odgovarao. Mislite li svoju valovitu kosu podići i na taj način istaknuti svoj graciozni vrat ili pak ostaviti je spuštenu da pada. Također imajte na umu da morate uzeti u obzir odjeću koju ćete nositi za ovu svečanu priliku. Ako ćete obući haljinu koja ima otvoreniji dekolte, svakako vam savjetujemo da valovitu frizuru podignete.

Pogledajte kako postići valove na kosi.

Iskombinirali ste što ste htjeli i sada je rad da se napravi valovita frizura. Kosu dobro operite dva puta. Prvo pranje će biti kako biste uklonili nečistoću iz kose, a drugo kako bi kosa dobila sve hranjive sastojke koji se nalaze u šamponu. Zapamtite kako nisu potrebne velike količine šampona, posebno ne na vrhovima vaše kose koji tako mogu samo dodatno popucati.

Nakon temeljitog ispiranja, kosu lagano prebrišite ručnikom kako biste uklonili velike kapljice vode. Ukoliko vaša kosa nije u potpunosti ravna već je sama po sebi malo valovita, predlažemo vam da je osušite na prirodan način jer će tako ostati valovita i kad bude posušena. Predlažemo vam da se slobodno okušate u pripremi ove frizure za raznim uvijačima.

Možete koristiti električne uvijače ili viklere. Prije negoli počnete sa uvijačima, raščešljajte kosu onako kako je mislite nositi. Napravite razdjeljak, bilo da se nalazi na sredini glave ili sa strane. Ženama koje ne nose šiške savjetujemo da ga naprave na sredini, a onima koje šiške imaju po strani.

Ako niste pobornik uvijača ili ostalih pomagala koja će vašoj kosi dati valovit oblik, pokušajte ovu frizuru napraviti rukama. Dok sušite kosu lagano je gnječite prstima i na taj način dobit ćete valovitu kosu. Samo zapamtite kako nakon sušenja kosu bi trebalo učvrstiti nekim sredstvom jer ona vjerojatno neće biti postojana.

Autor: M.T., Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *