Trikovi pomoću kojih ćete dobro izgledati ovo ljeto


Za mnoge je ljude ljeto jedno od najboljih godišnjih doba. Sunce sija, svi su sretni, obukli su laganiju odjeću, ten je preplanuo i sve se čini savršenim. U ovom ćemo vam članku dati neke savjete kojima ćete pomoći sami sebi da se osjećate i izgledate još bolje ovoga ljeta.

žena na plaži

Prvi trik i nije trik već odavno poznata stvar. Tijekom ljetnih mjeseci pijte velike količine tekućine, posebno vode ili svježih prirodnih sokova. Na cjelokupni organizam, posebno za kožu je vrlo bitno da bude konstantno hidratizirana, posebno jer znakovi dehidracije su teško primjetivi. Kako biste izbjegli sunčanice, dehidracije i glavobolje, sa sobom uvijek nosite bocu vode.

Izbjegavajte jako sunce i pokušajte ne dobiti opekline od sunca. Mnogi ljudi će ovo upozorenje zanemariti i sunčati se na najjačem podnevnom suncu bez adekvatne zaštite. Posljedica će nerijetko biti opekline na vašem tijelu koje su veoma neugodne, ali i nezdrave.

Mnogi smatraju kako se površinski sloj kože vrlo brzo može obnoviti, to je istina, ali opekline od sunca mogu dovesti do puno većih komplikacija pa čak i raka kože. Zapamtite da od raka kože svake godine oboli sve veći broj ljudi.

Sukladno prethodnom savjetu, savjetujemo vam da koristite adekvatnu zaštitu od sunca. Postoje dvije osnovne varijante krema za sunčanje. Prvi oblik su kreme koje u sebi sadrže kemijske sastojke koje vaša koža upija, dok su druga verzija one kreme koje nanošenjem na vašu kožu ostavljaju tragove metala poput cinka na površini vaše kože.

Kreme koje ostavljaju sloj metala su puno bolje za zaštitu, iako nisu toliko privlačne jer je sloj koji ostaje vidljiv. Važno je napomenuti i da nakon sunčanja koristite kreme i losione koji će vašoj koži povratiti sjaj i elastičnost.

Jedite dovoljno! Mnoge se osobe tijekom ljeta izgladnjuju jer smatraju kako je to idealno vrijeme godine u kojem mogu skinuti koju kilu. Za ljetnih mjeseci trebate čak povećati unos hrane jer vam se energija brže troši nego za hladnijeg vremena. Preporučamo da konzumirate svježe i laganije namirnice uz obilje voća i povrća.

Svakodnevna jutarnja tjelovježba je izvrstan način da ostanete fit i pokažete svoje atribute na plaži. Odlučite se na jutarnju varijantu dok ste još svježi i dok sunce nije prejako. Ovim vježbama ćete potaknuti cirkulaciju a vaše će tijelo biti spremno suočiti se s još jednim vrućim i suhim danom.

Autor: M.T., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *