Što učiniti kad vas ostavi cura, zaručnica, ljubavnica ili žena


Ostavila vas je cura, zaručnica, ljubavnica ili žena. Kakva god veza bila činjenica je da se radi o popriličnom šoku kojeg vi kao muškarac trenutno prolazite. Tada je dosta teško spoznati što je najviše stradalo, da li srce, duša ili naravno ego.

Par koji prekida, Foto: Peter Bernik/Shutterstock

U tim prvim danima nakon prekida teško je racionalno razmišljati. Može se slobodno reći kako se osobe u tom trenutku osjećaju poprilično zbunjeno i pomalo ludo, jer dolazi do sukoba više različitih osjećaja. Niste sigurni jeste li više ljuti ili zapravo tužni.

Previše ste opterećeni negativnim osjećajima koji vas polako izjedaju iznutra i koji vam ne dozvoljavaju da krenete dalje, da se maknete s mrtve točke. Ti nikako nije dobro i potrebno je naći način kako se okrenuti prema novim stvarima u životu.

Potrebno je sabrati se što je prije moguće i krenuti dalje sa spoznajom kako je za prekid potrebno dvoje i kako krivnja nikako ne može ležati samo na jednoj osobi. Nikako nije dobro sagledavati stvari samo iz jednog kuta gledanja.

Predbacivanje je česta “artiljerija” kojom se koristimo kod problema u odnosima. Ako nekom spočitavate kojekakve postupke, ne možete očekivati da će osoba na to sve pozitivno reagirati. Pokušajte sa drugačijom taktikom.

Saslušajte ju. Pozorno slušajte njene razloge i ne prekidajte ju dok govori. Nakon što vam kaže sve što želi, ne prelazite u napad nego iskreno kažite što mislite o svemu. Ne tražite opravdanja već priznajte svoje greške. Ovo stvarno nije vrijeme da izigravate frajera.

Ponudite alternativu – što mislite u kojim aspektima veze se realno stvari mogu popraviti. U ovakvim trenucima je bitno staviti sve karte na stol i vidjeti ima li nade za zajedničku budućnost ili ćete oboje svatko na svoju stranu.

Ako je razlog njene odluke vaša nevjera, onda budite svjesni da ona ima pravo odlučiti hoće li dalje s vama ili ne. Nevjera nije nikad izgovor za probleme u vezi. Problemi se rješavaju razgovorom, a ako su nepremostivi onda bolje prekinuti odnos nego ulaziti u prevaru, jer previše toga stavljate na kocku.

Možda vas je ostavila jer je došlo do zasićenja. Ne vidi se više s vama. Možda se zaljubila u drugog. Možete vi divljati koliko hoćete ali u takvim okolnostima ne možete učiniti gotovo ništa.

To je jednostavno rizik kojem se izlažemo ulazeći u vezu. Prekid je gotovo uvijek iniciran s jedne strane i netko od vas dvoje uvijek više pati. Čemu uopće forsirati odnos s osobom kojoj su splasnule emocije prema vama. Da… istina boli, ali morate se pomiriti sa situacijom. Normalno je osjećati se povrijeđeno i ljuto, no vrijeme će učiniti svoje.

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *