Što jesti i piti za bolju cirkulaciju


Jedan od glavnih razloga začepljenih arterija je pretilost koja nastaje zbog nekretanja i konzumacije loših namirnica koje su pune umjetnog šećera, toksina i kemikalija. Odaberite prave namirnice uz pomoć kojih ćete spriječiti začepljenje. Odaberite pravilan način života i osjećajte se bolje te odgodite loše stvari koje bi vam mogle poremetiti dosadašnji tijek života.

češnjak za cirkulaciju

Češnjak za cirkulaciju, Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock

Češnjak

Češnjak se od antičkog doba koristio za liječenje srčanih bolesti. Brojna istraživanja su pokazala kako se konzumacijom češnjaka smanjuje stvaranje naslaga u žilama za čak 40 posto, a ujedno utječe i na veličinu postojećih, smanjujući ih i za 20 posto.

Jabuke

Jabuke sadrže pektin, sastojak koji smanjuje kolesterol. Istraživanja su pokazala da taninska kiselina utječe na metabolizam masti i onemogućuje njihovo taloženje u jetri.

Špinat

Špinat je bogat luteinom koji pomaže u sprječavanju srčanog udara na način da stjenke arterija čisti od kolesterola. Uz to je izvrstan u borbi protiv visokog krvnog tlaka.

Riba

Losos i tuna, koji su bogati omega-3 kiselinama su vrlo važni za održavanje razine kolesterola. Istraživanja su pokazala da ove kiseline također djeluju i na naslage koje su se nataložile u krvnim žilama.

Maslinovo ulje

Brojna istraživanja su pokazala kako maslinovo ulje pomaže u borbi protiv lošeg kolesterola.

Rajčica

Ovaj antioksidant smanjuje rizik obolijevanja od ateroskleroze i to za čak 50 posto. Nabavite rajčicu i nastojte ju jesti što je češće moguće, jer osim što smanjuje rizik od arteroskleroze, obiluje i C vitaminom koji štiti naš organizam od raznih bolesti.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je također veoma snažan antioksidant koji utječe na vaše cjelokupno zdravlje i smanjuje rizik od srčanih oboljenja.

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *