Što je to lažna menstruacija


Vjerujemo kako se velik broj žena koji možda nije planirao trudnoću susrelo barem jednom u životu sa situacijom da su dobile menstruaciju, a da nisu znale da radi o onoj lažnoj. Naravno o onoj menstruaciji koja zapravo predstavlja trudnoću.

Trudnica, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Sigurno se pitate koji su to znakovi prema kojima se možemo ravnati ako želimo znati da li je to redovno krvarenje koje imamo svaki mjesec, ili se radi o kravrenju do kojeg dolazi iz drugih razloga.

Prema velikom broju istraživanja pokazalo se kako mnoge žene znaju da nešto nije kao inače ako je to krvarenje u tragovima, odnosno ako se pojavi u svijetlo rozoj boji. U tim situacijama najbolje je otići na pregled kod svog liječnika koji će vam najbolje moći objasniti o čemu se točno radi.

Također jedan od znakova može biti ako je mesntruacija oskudna, odnosno ako traje svega par sati, ili samo jedan dan. Međutim kako je svaka žena za sebe, ne možemo postavljati kriterije koji će vrijediti za svakoga.

Najbolje je slušati svoje tijelo, no ako niste sigurni znate što trebate napraviti. Krvarenje se isto tako može pojaviti i za vrijeme trudnoće i to tijekom prva tri mjeseca. Što se zapravo događa?


Naime upravo u to vrijeme dolazi do implantacije. To znači da zametak nalazi svoje mjesto u maternici. Kod nekih žena taj postupak rezultira laganim krvarenjem. Osim toga tu je još nekoliko situacija.

Može doći do pucanja kapilara što će isto rezultirati krvarenjem te rastezanjem mišića maternice. Naravno da u svim tim slučajevima nećete čekati nego ćete odmah kontaktirati svog ginekologa.

Potrebno je znati da se svako vaginalno krvarenje u trudnoći automatski stavlja pod povećalo bez obzira radilo se o nečem bezazlenom, ili naravno ozbiljnijem gdje odmah reagiramo.

Autor: S.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>