Savršeni make up u 5 koraka


Savršeni make up za bilo koju priliku zahtijeva iskustvo i spretnost. Vrhunski make up stručnjaci su tu da se pobrinu kako bi izgledali neodoljivo i zanosno, ali poželjan izgled možete ostvariti i sami uz nekoliko korisnih savjeta. Slijedi 5 koraka za savršeni make up.

šminkanje

Puder

Prvo je na redu puder. Odabrati pravu boju pudera je jednako važno kao i znati kako staviti puder. Prilikom nanošenja pudera morate pripaziti da ste ga ravnomjerno rasporedili po licu te da prekrili sva važna područja.

Boja pudera mora biti što sličnija vašoj boji koži, a prije nego krenete stavljati puder ne zaboravite očistiti lice i namazati ga hidratantnom kremom. Puder je najbolje razmazati prstima prema vanjskim dijelovima lica. Na kraju uzmite korektor i tapkajući ga stavite samo na kritična područja na kojima se nalaze nedostaci koje želite sakriti.

Rumenilo

Kada ste završili s nanošenjem pudera ne zaboravite na rumenilo. Neke ga žene jednostavno zaboravljaju staviti, a nisu ni svjesne koliko je rumenilo važno. Upravo ono pomaže podignuti lice i još ga više otvoriti. Nasmiješite se i krenite nanositi rumenilo na jagodicama od sredine prema van.

Sjenilo i maskara

Prije nego krenete stavljati sjenilo ne zaboravite puderom prijeći preko očiju. Uzmite prvo svijetlo sjenilo i stavite ga sve do obrva, a nakon toga tamnu nijansu stavite uz rub trepavica i na rubove kapka. Kako bi još više istaknuli oči ne zaboravite staviti tamnu boju sjenila koju ćete staviti do očne kosti iznad kapka.

Šminkanje očiju ne može biti gotovo dok niste stavili maskaru. Pazite da kod nanošenje maskare uvijek malo četkicom prijeđete od papirnatu maramicu kako bi uklonili višak. Maskaru stavljate na gornje trepavice u dva sloja, a na donje u jednom sloju.

Kako bi imali što duže trepavice ne zaboravite na uvijač za trepavice. Pritisnite ga prvo na korijen, zatim na sredinu i na vrh trepavica.

Tuš za oči

Ponekad je potreban i tuš za oči za malo više efekta. Nije ga jednostavno nanijeti, ali zato pomaže iskustvo i strpljenje. Uzmite kist, imajte mirnu ruku i lagano povucite prvu liniju prema kraju oka. Prvu liniju vučete tako da ju lagano podignete od korijena trepavice.

Nakon toga krećete s drugom linijom kojom popunjavate prostor koji ste ostavili. Na kraju se malo poigrajte i povucite linuju malo prema van. Vaše će mačkaste oči biti spremne za sjaj.

Ruž za usne

Došao je i taj trenutak da uljepšate svoje usne. Šećer ste ostavili za kraj i sada uživajte. Nakon što ste stavili malo tekućeg pudera na gornju i donju usnu, uzmite balzam i stavite ga na usne. S olovkom prvo uokvirite usne te lagano ispunite ostatak usana. Prilikom stavljanja ruža pazite da ne prijeđete iscrtanu liniju.

Autor: S.Š., Foto: Marin/Shutterstock

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>