Savjeti dr. Oza (Oprah show) za bolje zdravlje


Ukoliko ste ljubitelj emisije Oprah show-a i popularnog gosta doktora Oza onda biste trebali znati koji su to njegovi savjeti za bolje zdravlje. Ako ste možda zaboravili poneki savjet pročitajte ih u nastavku i obećajte sami sebi kako ćete se brinuti o svome zdravlju svakoga dana, jer tako si tako činite dobro, a opet s druge strane slušate savjet pravog stručnjaka.

Briga o zdravlju

Briga o vlastitom zdravlju, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

1. Dakle želite li živjeti malo zdravije bilo bi najbolje da ne gladujete i ne propuštate doručak.

2. Isto tako ne koristite sve one dijete obilježene kao ekstremne. Granica treba postojati stoga treba jesti malo manje. Pokazalo se da 100 kalorija manje na dan znači gubitak pola kilograma na mjesec.

3. Hranu konzumirajte polako i sa strpljenjem. Bitno je da uživate u svakom zalogaju i da nikuda ne žurite. Obogatite svoju prehranu namirnicama koje sadrže vitamin D te omega3 masne kiseline, što je najbitnije za rad mozga.

4. Hranite se zdravim namirnicama, ako želite imati kvalitetan život i prije svega manji obujam struka od onog s kojim ste započeli. Do idealne težine može se i na zdravstveno prihvatljiv način.

5. Vagu možete slobodno baciti, budući da težina nije toliko važna koliko je bitan obujam struka. Nastojte svoje slobodno vrijeme provoditi u šetnji. Nastojte što više hodati i to barem 10.000 koraka, ako ikako možete.

6. Vodite računa o svom zdravlju. To znači da redovito uzimate lijekove koje vam je doktor propisao, a osim toga nikako ne smijete isključiti kontrole svakih toliko kako bi bili sigurni da vam je s sa zdravljem sve u redu.

7. Smatra se kako je najbolje izbjegavati šampon za kosu budući da u sebi sadrži i previše kemikalija, a koji opet ubrzavaju opadanje kose. Slobodno možete posegnuti i za običnom vodom.

8. Krenite na vježbanje i pritom se usmjerite na gornji dio tijela gdje je potrebno više puta podići utege. Na posao uvijek dolazite malo ranije. Isto vrijedi i za sastanak. Nemojte si priuštiti bilo kakav stres, radije započnite radni dan u miru.

9. Već se više puta pokazalo kako je za zdrav život i lijep izgled potrebno spavati barem 7 sati, dok je osam idealno. Budući da velik dio vas vodi stresan život, uvijek treba ostaviti malo više za kvalitetan san.

10. Vodite računa o higijeni. Tu se naravno misli na održavanje zubne higijene kao što je korištenje zubne četkice, konca za zube i naravno vodice za usta. Uvijek izdvojite malo vremena za odmaranje stopala, bilo nakon posla, vježbanja ili posla. Isto tako ne bi štetilo kada bi si ponekad priuštili topku kupku sa raznim mirisnim solima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *