Prirodna krema protiv bora


Svakodnevno listamo časopise ili novine s čijih stranica nam se smiješe mlada i zategnuta lica djevojaka koje još nisu ni u svojim dvadesetima, ali one i njihova mladenačka koža reklamiraju još jednu novu kremu za bore koja će se uskoro pojaviti na policama.

krema za lice

Krema za lice, Foto: Bochkarev Photography/Shutterstock

Iako sve znamo da je bitno ono što nosite u sebi, nažalost društvo u kojem živite kao žena u 21. stoljeću od vas očekuje da igrate milijun uloga odjednom, ali uz to je još poželjno i izgledati poput tinejđerke, ali razmišljati poput mudre starice. Opsjednutost ljepotom i mladošću kao nepresušnim kapitalom svakodnevno donosi milijarde kozmetičkoj industriji.

Koliko ste do sada isprobale krema i pomadica koje navodno magično brišu bore tj. 95% žena je primijetilo značajne promjene na koži kako je reklama ustvrdila, ali nekako vi uvijek ostajete u tih 5% koje promjenu ne vide. Ako vam je dosta sanjkanja od jednog preparata do drugog  pročitajte recept kako kremu protiv bora načiniti kod kuće od prirodnih sastojaka.

Bit će vam potrebno nekoliko sastojaka i pobrinite se da su kvalitetni. Dakle nabavite 15 ml vodice bazgina cvijeta, 30 ml ulja avokada, 15 ml bademova ulja, 10 ml ulja pšeničnih klica, koje je fantastičan antioksidans, i po 15 ml glicerina i lanolina. Kapnite jednu kap eteričnog ulja geranije i iscjedite jednu kapsulu vitamina E.

U jednoj posudi zagrijete vodicu bazgina cvijeta, zatim u dvostrukom kuhalu, ili polaganjem jednog lonca na drugi zagrijete ulje pšeničnih klica, avokada i badema. Dodajte mu lanolin i dobro promješajte. sada je vrijeme da maknete posudu sa štednjaka i umiješate toplu bazginu vodicu. Čitavo vrijeme mješajte kako biste imali jednu kompaktnu smjesu.

Na poslijetku je vrijeme za dodati glicerin u ulje geranija  kao i za dodavanje vitamina E. Najbolje bi bi bilo preliti kremu u posudu koja ima pripadajući poklopac. Možda neke stara posuda od mlijeka za tijelo ili druge kreme za lice. Bitno je da je čvrsto zatvorena i između korištenja je čuvajte na mračnom mjestu.

Nadamo se da ćete isprobati ovu visoko hranjivu kremu koja nema bojila i konzervanse ili sintetičke mirise. Sve je prirodno i vratit će sjaj koži koja je polako počela slabjeti i gubiti elastičnost. Posebno je pogodna za osjetljivo područje oko očiju.

Autor: L.K.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *