Ombre pramenovi


Što su ombre pramenovi? To je pravi hit u bojenju kose koji se neumorno i dalje traži po salonima. Radi se o tome da kosa kod korijena ostaje tamna, a od polovice se boji u drugu nijansu. Prijelaz ne smije biti oštar nego gradijentan kao da gledamo skalu boja koja se prelijeva.

pramenovi na foliji

Pramenovi na foliji, Foto: Kzenon/Shutterstock

Ako imalo pratite trendove u bojama kose i dovoljno ste hrabri da iskušate neku novu nijansu, ili ste možda oprezniji i samo bi željeli naglasiti prirodnu privlačnost svoje kose, onda zasigurno niste propustili priču o ovom zanimljivom načinu osvježavanja frizure.

Oni nisu u potpunosti nova pojava, već su se izvodili u salonima diljem svijeta pod nazivom balayage pramenovi, ali 2012. im je udahnula potpuno novi život.

Pomama za ovim stilom nastavlja se i u 2013. godini. Poznate i slavne osobe nikako da se zasite ovog looka, kojim i u svakodnevnom životu izgledaju kao da njihova kosa hvata svjetlost reflektora.

Zašto ne biste pokušali? Bilo da se radi o ombre pramenovima napravljenim profesionalno u salonu ili na svoju ruku kod kuće.

Ako se odlučite na ovaj korak sami, proučite mnogobrojne tehnike koje su vam dostupne putem vlogova i opisa na internetu, posebno obratite pažnju na upozorenja i učite iz iskustava onih koji su to pokušali prije vas.

Ombre pramenovi, naravno mogu se raditi i na kraćoj kosi, ali će najbolje doći do izražaja na dugoj ili poludugoj kosi.

Da biste započeli sa ombre avanturom trebate pribaviti neke potrepštine. Bit će vam potrebni:

  • posvjetljivač ili sastojci od kojih ćete načiniti blajh kupku (mješavina hidrogena, blajh praha i maske za kosu); ne uzimajte hidrogen jači od 6% za kućnu uporabu
  • rat tail češalj
  • posuda i četkica
  • ručnik
  • aluminijska folija

Sada kada imate svu potrebnu aparaturu budite sigurni da vam je kosa dobro raščešljana. Zatim podijelite kosu u više dijelova i natapirajte odabrani (ni predebeo, niti pretanak) pramen. Ono što je ostalo u ruci po tapiranju dio je kose na koji nanosite posvjetljivač ili blajh kupku.

Stavite foliju ispod odabranog pramena i nanesite svoju pripremljenu mješavinu od sredine pramena prema vrhovima, s time da ćete je na vrhove nanijeti izdašnije.

Zamotajte ga u foliju i ponovite koliko puta želite. Svakih nekoliko minuta provjerite boju dok ne dobijete nijansu koju želite i zatim dobro isperite i bogato nahranite kosu regeneratorom ili maskom.

Uživajte u ovom procesu osvježavanja stila i uvijek koristite rukavice bez iznimke pri radu sa posvijetljivačima. Preporuka je naravno i da ne provodite ovaj način bojenja na previše pramenova, jer ipak privlačnost ombre tehnike čine kontrasti tamnijih i svijetlijih djelova.

Autor: L.K.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *