Noćna krema za lice


Koliko ste puta razmišljali o tome što sve trebate učiniti kako bi imali lijepu kožu? Sigurno više puta u životu, a u mnogo slučajeva niste bili sigurni treba li koristiti određene kreme ili ne. Među pojedinim preparatima svoje su mjesto našle i noćne kreme.

noćna njega tijela

Je li vam potrebna noćna krema za lice? Odgovor ovisi o tome kakvu kožu imate i ako ste primijetili da vam je lice ujutro suho i bez sjaja, onda znate što vam je činiti. Najbolja njega za lice podrazumijeva jutarnje i večernje tretmane.

Niti jedan dan ne započinjete bez da ste se prije umili, očistili lice i namazali ga odgovarajućom kremom. Kako ni jedno jutro ne prođe bez uobičajenih rituala, tako nikada ne idete na spavanje ako prije niste očistili lice od svih prljavština bilo uz pomoć losiona ili tonika.

Večernja njega lica uključuje i hidratantne kreme koje nanosite nakon što ste s lica uklonili svu šminku. Večernji tretmani imaju tri faze koje morate izvršiti. Prva faza počinje mnogo ranije i to već oko 17 ili 17 i 30h. To je vrijeme kada bi trebali nanijeti noćnu kremu kako bi ona mogla što prije početi djelovati.

Druga faza uključuje pružanje vlage koju koža treba. To činite oko 20h. U tom periodu koža prima sve potrebne sastojke koji iz dubljih slojeva idu u površinske polako ih razmještavajući na sva područja gdje se nalaze stanice.

U zadnjoj i trećoj fazi koja počinje iza 22h događa se dioba stanica koja je sedam puta veća od one koja se odvija tijekom dana. Dobro je što tada dolazi do obnavljanja štete koja je nastala tijekom dana. Koža u to vrijeme upija najviše sastojaka koji joj mogu pomoći u obnovi.

Što treba imati najbolja noćna krema? Kako bi bili sigurni da koristite samo najbolje važno je da koristite proizvode koji pružaju hidrataciju te opuštanje. Koža se mora opustiti kako bi se što prije oporavila od šokova koje je proživjela tijekom dana. Ovdje će vam najbolje pomoći proizvodi na bazi lavande i kamilice.

Vaši preparati bi u sebi morali imati preparate koji sadrže enzime, a koji će pomoći obnoviti vašu kožu. Potrudite se imati samo najbolje kako bi uvijek bili zadovoljni svojim izgledom i zdravljem kože.

Autor: S.Š., Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *