Maturalne haljine


Već duže vrijeme postoji pogrešan način razmišljanja kako haljine za maturu trebaju biti poput onih koje nose mlade na svojim vjenčanjima. Same vjenčanice već su duže vrijeme sinonim za velike i raskošne haljine koje trebaju biti u prvom planu.

kratka haljina

Haljine za maturu ne trebaju biti takve, dapače one moraju biti moderne i kreirane tako da istaknu mladost osobe koja ih nosi.

Puno mladih djevojaka smatra da za tu noć mora zablistati poput starije dame, gdje se naglasak prije svega stavlja na eleganciju. Naravno da elegancija uvijek pali, ali elegancija usklađena s godinama. Zašto požurivati godine koje će ionako doći?

Već ste polako počeli razmišljati o svojoj kombinaciji kojom ćete zasjati i ostaviti dojam na sve prisutne. Unatoč razmišljanju kako šljokice mogu još više povećati taj poseban događaj, pokušajte smanjiti takve ukrase.

Vodite računa da previše detalja nikada nije bilo dobro, ali opet s druge strane ni jednostavnost nikada nije išla u prilog djevojkama od 18 godina. Pokušajte pronaći ravotežu i to na taj način da ćete sve kombinacije isprobati pred ogledalom. Važno je da počnete planirati na vrijeme.

Haljine dužine iznad koljena, ili možda malo ispod koljena. Svakako se podrazumijevaju i čuvene frak haljine poznate po tome što su naprijed kraće, dok odostraga njihova dužina ide sve do gležnja. Poznate su i kao asimetrične haljine, kao stvorene za mlađu populaciju.

Mala crna haljina odabir je s kojim nećete pogriješiti. Kako bi izgled bio savršen dovoljno je spomenutu haljinu iskombinirati s nekom lijepom narukvicom i možda ogrlicom. Ako je haljina jednostavna nećete pogriješiti ako ju obogatite s jednim od modnih detalja.

U slučaju da vam je crna boja dosadila pokušajte kombinirati boje, ali pazite kako ne bi pretjerali. Ako niste sigurni pitajte nekog iz obitelji, bližih prijatelja, ili možda stručnjaka. Maturalna večer je prije svega poseban događaj koji ćete pamtiti.

Autor: S.Š., Foto: javi_indy/Shutterstock

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *